Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 29 mei 2006

Politie onderzoekt steekpartij in woning

TILBURG De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek, naar aanleiding van een mogelijke steekpartij, waarbij een 38 jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats ernstig gewond raakte. Later op de dag overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Vanmorgen om 09.15 uur kregen medewerkers van de gemeenschappelijke meldkamer de melding dat er in een woning aan het Churchillplein te Tilburg een mogelijke steekpartij had plaats gevonden waarbij een man ernstig gewond geraakt was. De melder, de 35 jarige bewoner, was op dat moment bij het slachtoffer in de woning aanwezig. Agenten troffen in de woning het slachtoffer met ernstige verwondingen aan. De man was in leven maar niet aanspreekbaar. Medewerkers van de ambulancedienst hebben de eerste hulp verleend waarna hij overgebracht werd naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. Omdat de toedracht onduidelijk is, heeft de politie de woning als plaats delict aangemerkt waarbij de omgeving werd afgezet. Een 10-koppig politieteam, stelde een vervolgonderzoek in.

De technische recherche van de politie Midden en West Brabant heeft een uitgebreid sporenonderzoek in de woning afgenomen. Het pand is gelegen op de tweede verdieping van een appartementencomplex. De melder, betreffende de bewoner, werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Buiten het technisch onderzoek in de woning hebben agenten ook een buurtonderzoek gehouden.

Uit het ingestelde onderzoek kwam vast te staan dat er geen sprake is van enig misdrijf.

Politie houdt ex-vriend aan na poging zware mishandeling

TILBURG Agenten hebben gisteravond, om 18.40 uur in een woning in de wijk Zorgvlied te Tilburg, een 18 jarige man aangehouden. voor poging tot zware mishandeling. Hij had kort voor zijn aanhouding twee bakstenen gegooid in de richting van zijn 17 jarige Goirlese ex-vriendin, in de De AA te Goirle. Het lukte het slachtoffer de stenen, op enkele centimeters na, te ontwijken. Hierop werd de politie in kennis gesteld die een onderzoek instelde.

299 bekeuringen bij snelheidscontrole

HILVARENBEEK De politie heeft gisteravond op de Provincialenweg de N269 een snelheidscontrole gehouden. De maximale toegestane snelheid bedraagt 100 km/uur. In totaal controleerden de agenten 1230 passanten. Hiervan kregen 299 bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de toegestane snelheid. Het doel van de controle is het aantal verkeersongevallen te verminderen. De hoogst gemeten snelheid betrof 162 km/iuur.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG Agenten hebben vanmorgen rond 03.00 uur, in een woning in de wijk het Groenewoud, een 30 jarige man uit Tilburg aangehouden, voor bedreiging.
De man had na een conflict gedreigd zijn 22 jarige vriendin en hun zoontje van 6 weken oud, van het balkon te gooien. Op het bureau werd de man in verzekering gesteld.

Man aangehouden na rijden onder invloed

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen tegen 02.00 uur, in de Melis Stokestraat te Tilburg een 32 jarige bromfietsbestuurder uit Tilburg. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest op het bureau wees uit dat hij nagenoeg vijf maal te toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had, namelijk 1070 Ug/l, zijnde 2.45 promille alcohol.
Buiten het feit dat zijn rijbewijs ingevorderd werd wordt er uiteraard een proces verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 16 uur op zak mocht hij vertrekken.

Ongeval met letsel

TILBURG Zondagmiddag, rond de klok van 17.15 uur, vond er op het kruisingsvlak van de Bredaseweg met de Warandelaan een ongeval plaats tussen een personenauto en een fietser. De personenauto, die bestuurd werd door een 78 jarige vrouw uit Tilburg, reed over de Bredaseweg in de richting van de Delmerweg. Op het kruisingsvlak met de Warandelaan kwam ze in aanrijding met een 48 jarige fietser die op dat moment de kruising overstak. Beide partijen gaven in hun verklaring aan dat de verkeerslichten in hun richting groen licht uitstraalden. De fietser werd met een hoofdwond overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis te Tilburg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben vanmiddag, tegen 14.30 uur, een 32 jarige man uit Waalwijk aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat te Tilburg een GSM uit het rek genomen en deze in zijn broekzak gestopt.
Beveiligingsmedewerkers hadden dit gezien en wilden de man bij de kassa aanspreken. Bij het zien van deze beveiligingsmedewerkers liep de verdachte terug de winkel in en gooide de GSM weg. Gealarmeerde agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het politiebureau. De politie onderzoekt de diefstal.

Auteur: Desiree Brabers