Gemeente Bernheze


#RSS

Verbouwing basisschool Op Weg en peuter- speelzaal t Bijenkorfje aanbesteed

De gemeente Bernheze heeft de verbouwing van basisschool Op Weg en peuterspeelzaal t Bijenkorfje in Vorstenbosch aanbesteed. Hiermee is een bedrag gemoeid van 722.246,-. De verbouwing gebeurt in opdracht van schoolbestuur Novum, dat zelf ook meebetaalt aan het gebouw. Tijdens de verbouwing worden enkele klassen tijdelijk ondergebracht in gemeenschapshuis De Stuik in Vorstenbosch.

Momenteel zijn de basisschool en de peuterspeelzaal apart gehuisvest. Beide gebouwen voldoen niet aan de huidige eisen en onderwijskundige vernieuwingen.

In het nieuwe basisonderwijs krijgen de leerlingen meer ruimte om zelf aan de slag te gaan met de leerstof. De basisschool in Vorstenbosch is hard op weg om het lesprogramma aan te passen aan deze onderwijsvernieuwing. Hierdoor is onder andere behoefte aan losse werkplekken buiten de lokalen en ruimte voor computers. De indeling van het gebouw zal dan ook drastisch veranderen zodat hiervoor meer ruimte ontstaat. Ook toekomstig onderhoud wordt nu al in de renovatie meegenomen zodat er sprake zal zijn voor een duurzame oplossing.

Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk dat peuterspeelzalen in of in de buurt van basisscholen zijn gehuisvest. Met de verbouwing zal t Bijenkorfje meer geïntegreerd worden in de basisschool. Op deze manier kan worden gewerkt aan een doorlopend leerprogramma.

Voor de verbouwing zal de subsidieRegeling stimulering aanpassing huisvesting brede scholen en aanpassing sportaccommodaties in verband met multifunctioneel gebruik worden aangevraagd.

feed