Gemeente Enschede

Feestelijke Ingebruikname hondenuitlaatroute

maandag 29-05-2006

Bewoners Hogeland-Noord pakken hondenpoepprobleem aan

In het kader van Buurt in Actie proberen bewoners uit Hogeland-Noord het hondenpoepprobleem in hun wijk te verminderen. Er zijn met financiële steun van Buurt in Actie acht depodogs (speciale afvalbakken voor hondenpoep) geplaatst in de wijk en een extra hondenuitlaatplek met houtsnippers.

Deze week wordt huis-aan-huis een kleurige folder bezorgd waarin alle locaties van de depodogs en hondenuitlaatplekken in de wijk staan aangegeven. De folder heeft de titel 'Doe de mensen hier een lol. Naar de poepbak met die drol'. Met een feestje voor honden en hun baasjes wordt deze hondenuitlaatroute op zaterdag 3 juni in gebruik genomen.

Op het Buitenzorgplein - waar twee van de acht nieuwe depodogs staan - vindt op 3 juni om 11.00 uur de officiële openingshandeling plaats. Jeroen Hatenboer, voorzitter van de stadsdeelcommissie Centrum, plaatst samen met wijkbewoonster en initiatiefneemster van dit project Annemiek Zandvoort het laatste bordje met de tekst 'Baas kom op. Ruim jij mijn drolletje op!'.

Alle wijkbewoners zijn van harte welkom bij dit feestje. Er is iets lekkers voor de honden en een kopje koffie voor de bazen en bazinnen. Buurtbewoner Kees Bleijerveld houdt een ludieke voordracht die aansluit bij dit project en er wordt een demonstratie verzorgd door de Disc Runners van de A1 hondenschool. Bezoekers krijgen een Buurt in Actie-frisbee om zelf met hun hond te kunnen spelen.

Voorafgaand aan de feestelijke ingebruikname worden het Buitenzorgplein en Blijensteinpark hondenpoepvrij gemaakt. Woensdagmiddag delen wijkbewoners de folder uit aan voorbijgangers in het Blijdensteinpark.

De initiatiefnemers van dit idee hopen hiermee de hondenpoepoverlast een halt toe te kunnen roepen.

Open 29 mei HondenuitlaatrouteFolder A5.pdf in nieuw window 29 mei HondenuitlaatrouteFolder A5.pdf

---