Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Krakersacties steenfabriek Schaarweg Rheden

Publicatiedatum: 29-5-2006 12:26:54

Rheden / De Steeg - Het gemeentehuis in De Steeg is in de nacht van zondag op maandag 29 mei besmeurd met verf. De leuzen zijn vermoedelijk aangebracht door krakers of symphatisanten van de krakers van de oude steenfabriek aan de Schaarweg in Rheden. Nadat de politie een melding kreeg over de bekladding werden twee personen aangehouden. Zij konden zich niet legitimeren. Zij worden op dit moment door de politie verhoord in verband met eventuele betrokkenheid bij het bekladden van het gemeentehuis. Op de Schaarweg zelf zijn in dezelfde nacht door de krakers ter hoogte van het gekraakte pand aan beide kanten barricades opgeworpen. Ook kreeg de politie melding van voorbijgangers die vanuit het pand werden bekogeld met plastic bloempotten. Door de gemeente is de Schaarweg in overleg met de politie tijdelijk afgesloten. Bewoners en bedrijven aan de Schaarweg worden hierdoor niet gehinderd. De krakers weigeren ieder overleg met de politie.
De aanleiding voor dit alles is vermoedelijk het vonnis van de rechter, dat op 24 april jl. is betekend, dat de krakers op last van de deurwaarder het pand moeten verlaten, een maand na het onherroepelijk worden van het vonnis.
In de loop van de dag doet de gemeente aangifte bij de politie van het bekladden van het gemeentehuis. De oude steenfabriek is sinds enkele jaren gekraakt. Het pand is onlangs verkocht, zodat de eigenaar naar de rechter is gestapt om de krakers uit het pand te krijgen

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---