ChristenUnie


PerspectieF-ers kandidaat voor Tweede Kamer maandag 29 mei 2006 - 10:39

Afgelopen zaterdag werd in Den Haag de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer bekend gemaakt. Andre Rouvoet is lijstaanvoerder, maar ook staan er vijftal PerspectieF-ers op de lijst. Ed Anker en voorzitter Rogier Havelaar zijn de hoogst genoteerde.

Ed Anker Ed Anker is raadslid voor de ChristenUnie in Zaandam. Hij neemt de achtste plaats in op de lijst. De selectiecommisie omschreef hem als volgt: "Ed Anker is een samenbindende en stimulerende persoonlijkheid. Met hem hoog op de lijst laat de ChristenUnie zien dat zij niet alleen een partij is van veertig-plussers, maar dat zij ook plaats biedt aan getalenteerde jongeren."

Rogier Havelaar PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar is de nummer 10 op de lijst. Over hem zei de selectiecommissie: "Zijn stijl van communiceren en optreden is eigentijds en weerspiegelt jeugdig enthousiasme. Hij is uitgesproken mediageniek en liet dat onder meer zien door zijn deelname aan een BNN-tv-serie, waarin hij opviel door de combinatie van authentiek christelijk geloof en een open houding naar anderen. Rogier Havelaar is niet bang zijn nek uit te steken, maar blijkt ook bereid kritisch naar zijn eigen functioneren te kijken."

Rita Klapwijk-Poppe Marcel Benard Op plaats 14 volgt Koen de Snoo. Koen was GPJC-voorzitter en vanuit die rol ook betrokken bij de tot standkoming van PerspectieF. Op plaats 26 volgt Marcel Benard, tot vorig jaar voorzitter van PerspectieF. Op plaats 29 vervuld Rita Klapwijk-Poppe de rol van rode lantaarndrager. Zij stopte afgelopen week als bestuurslid internationaal.

Bekijk de volledige lijst via de site van de ChristenUnie.
---