Wakker Worden!

Marieke klosters pr projecten

Wakker Worden!
Hoe je dagelijks wordt gemanipuleerd en belazerd
Theo Huibers & Nart Wielaard

Je gebruikt dagelijks moderne informatietechnologie, zoals internet, e-mail, mobiele telefoon, een routeplanner of draadloze netwerken. Je weet heel goed hoe je deze technologie moet bedienen.

Maar heeft iemand je ooit verteld dat je er behoedzaam mee moet omgaan? Dat je gezonde argwaan moet hebben bij digitale informatie? Dat niet iedereen is wie je denkt dat hij is?

Besef je wel dat je dagelijks wordt belazerd en gemanipuleerd door (nieuwe) media en technologie?

Dat Google je misschien wel een erg beperkt en eenzijdig venster op de wereld voorschotelt? Dat informatie op internet van een andere orde is dan in de echte wereld?

Het is al jaren een van de stokpaardjes van Theo Huibers, hoogleraar information retrieval aan de Universiteit Twente en werkzaam bij KPMG. Tijdens zijn lezingen gaat hij graag in op de (on)betrouwbaarheid van zoekmachines en internet. Dat smaakte naar meer!

Samen met publicist nieuwe media Nart Wielaard schreef hij Wakker Worden! over die onthullende en soms ook onthutsende andere kant van de informatiemaatschappij.

De auteurs willen met Wakker Worden! de sluimerende discussie aanzwengelen over de risicos van het internet en hoe je daar mee om moet gaan. Ook Fokke & Sukke hebben een bijdrage geleverd.

Theo Huibers: 'er is geen procedurele of technische oplossing voor de risicos; het moet een tweede natuur zijn zelf zorgvuldig te zijn.'
Nart Wielaard: 'kinderen die digitaal pesten hebben later een probleem; ze worden voor eeuwig aan de elektronische schandpaal genageld.'

Wakker Worden!
Pocket
128 pag.
12,50 euro
Otto Cramwinckel Uitgever
ISBN 90-75727798
Verkrijgbaar/te bestellen via de (internet)boekhandel.
Verschijnt 29 mei 2006


----


Noot voor de redactie,