Gemeente Stein


Gratis workshop Onderhandelen voor vrijwilligersorganisaties 22-05-2006
Gratis workshop Onderhandelen voor vrijwilligersorganisaties Op maandag 29 mei organiseert het Partners in Welzijn Steunpunt Vrijwilligerswerk een workshop Onderhandelen, bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de Westelijke Mijnstreek.

Iets van iemand gedaan krijgen, is niet altijd even eenvoudig. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een bepaalde machtspositie om je wil erdoor te drukken, of een grote mond opzetten. Maar meestal leidt zon onderhandelingstactiek tot een schijnoverwinning. Je hebt je zin gekregen, doch de sfeer is verpest.

Er is een andere, effectievere manier van onderhandelen: een win-win-strategie waarbij beide partijen beter uit de onderhandeling komen. Bij deze methode gebruik je een probleemoplossende benadering. Je denkt niet in termen van jij tegenover je tegenstander, maar in termen van jij en de andere probleemoplosser. In de workshop wordt deze techniek uitgebreid behandeld en praktisch geoefend.

De workshop begint om 19.00 uur en zal tot 22.00 uur duren en vindt plaats in het gebouw van Partners in Welzijn, aan het Stationsplein 5b in Sittard. Deelname is gratis.

Voor aanmelding, meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Anne Fingskes van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Telefoon: 046 4288060 of e-mail: vrijwilligerswerk@piw.nl