Ingezonden persbericht

TakeitNow wordt trusted marktplaats voor in- en verkoop gebruikte en nieuwe artikelen

Nieuwegein/Amsterdam - 29 mei 2006. TakeitNow start met een trusted marktplaats voor inkoop en verkoop van nieuwe en gebruikte artikelen via de eigen website. Gebruikers van de website kunnen nu dus niet alleen producten afnemen van TakeitNow, maar ook producten aanbieden via TakeitNow. Uniek is dat voor de koper door TakeitNow garanties geboden worden op de aankoop: de standaard 7 werkdagen afkoelperiode is van toepassing, en bovendien een 7 dagen productgarantie op tweedehands artikelen, om ook dit gangbare risico van een algemene marktplaats te ondervangen.

TakeitNow kan deze garanties realiseren doordat TakeitNow als middleman optreedt, ook bij verkoop van gebruikte artikelen door een consument. Zodoende kan TakeitNow de risico's van onbetrouwbare leveranciers geheel afvangen voor de koper, zoals TakeitNow dat al sinds 1999 gewend is op de traditionele goederenstroom van leverancier naar eindgebruiker.

TakeitNow gaat over tot het aanbieden van trusted marktplaatsfuncties, omdat dit onderscheidend vermogen biedt ten opzichte van de inmiddels vele honderden online computershops. Dat TakeitNow als trusted reseller optreedt, onderscheidt TakeitNow weer in positieve zin van algemene marktplaatsen. Veelgehoorde klachten bij algemene marktplaatsen zijn: geen vertrouwen in de aanbieder, risico dat het product kapot is, teveel spam-achtige advertenties in rubrieken, en te weinig specialisme en ondersteuning.

Er wordt veel van de marktplaatsfuncties verwacht. "Iedere koper bij TakeitNow is ook een potentiële verkoper. Want iedereen die iets koopt heeft meestal ook oude, afgeschreven hardware staan. Deze kan nu geld opleveren!", aldus manager Otto van Bentum. "We verwachten veel van dit nieuwe idee, omdat we nu al merken dat retourartikelen en gebruikte artikelen goed verkopen via de website. Bovendien: op de reguliere handel van distributeur naar eindgebruiker valt tegenwoordig niet veel meer te verdienen. Dit biedt ons de mogelijkheid onszelf opnieuw uit te vinden, en een nieuwe markt aan te boren. We zijn benieuwd waar we over een jaar staan."

Over TakeitNow BV, www.takeitnow.com
TakeitNow.com introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure computer retailer in Nederland haar webwinkel. Inmiddels is de positie van TakeitNow.com stevig verankerd en levert TakeitNow.com tienduizenden producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs.
TakeitNow is opgezet door incubator iMerge BV, waarin diverse deelnemingen zoals in computerwinkel TakeitNow, sportshop Futurumshop.nl, e-purchasing adviseur Vincom, ebusiness faclitator ICEshop en IT-uitgever ICEcat zijn ondergebracht. Imerge/TakeitNow was in 2003 en 2004 een van de snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland (zie Deloitte Fast 50, www.fast50.nl en Europa (zie www.fast500europe.com). De ecommerce-ervaringen zijn uitgewerkt in het boekje "Virtualiseer! 7 regels voor succes in e-business" (www.gopherpublishers.com)

Informatie:

- http://www.takeitnow.nl/ martijn@takeitnow.nl 06-54256476