Gemeente Hilversum

Twee maal Dag van het Park

22 mei 2006
Zondag 28 mei is de Nationale Dag van het Park. Een initiatief van de ANWB dat vorig jaar voor het eerste plaats vond. In Hilversum "doen" dit jaar twee parken "mee". De Oude Haven en het Laapersveld.

De Oude Haven is voor de tweede keer toneel voor de Dag van het Park. De bewonersvereniging ONS organiseert samen met de Winkeliersverening Havenstraat een braderie en een parkfeest op zaterdag 27 en zondag 28 mei. De braderie is op zaterdag en zondag in de Havenstraat van 10.00 uur tot 17.00 uur, omlijst met kermisattracties en muziek. De activiteiten in de Oude Haven concentreren zich op zondag 28 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur. Dan is er onder andere kanovaren, muziek (Band Mirco), basket- en voetbalwedstrijden en een reizende kinderboerderij met knuffelhoek. Het programma is te vinden op de website ons-hilversum.

In het park bij het Laapersveld organiseert het Interculturele Platform 'Bekend Maakt Bemind' op zondag 28 mei een grote Stadspicknick. Van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom met (goedgevulde) picknickmand, picknicklaken, parasolletje en niet te vergeten een transistor radio. Radio Hilversum is namelijk de hele dag met drie reporters aanwezig om verzoekplaten te honoreren en groetjes aan andere picknickers over te brengen. Op de parkeerplaats bij het Alberdingk Thijm College zal een kleine multiculturele markt zijn. Verder zijn er diverse wedstrijden te winnen: een parkloop, een naaldhakkenrace en skippyballenrace. Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de stadspicknick "anders is gewoon".