Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

27 mei 2006

Leuvenheim - In de slip door handrem

Op 26/5 rond 15.30 uur raakte een 50-jarige vrouw uit Lochem op de Arnhemseweg met haar auto in een slip, toen haar 48-jarige man, die naast haar zat, aan de handrem trok omdat hij vond dat zijn vrouw te snel reed. De auto ging eenmaal om de as en kwam toen tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met een lichte hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. De man is naar het politiebureau overgebracht waar hij een verklaring heeft afgelegd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Lochem - Vernieling ruit

Op 27/5 rond 01.00 zagen twee surveillerende agenten dat een man uit een café aan de Nieuwstad werd gezet. De man, een 30-jarige inwoner uit Vorden, liep richting een bedrijfspand, nam een aanloop en beukte met zijn schouder de voorruit van het pand eruit. Toen hij de politie zag, nam hij de benen. Na een korte achtervolging kon de politie de man aanhouden, waarbij de Vordenaar zich zeer hevig verzette. Hij is overgebracht naar het politebureau waar hij is ingesloten. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Barchem - Vechtpartij op camping met gewonde

De politie heeft op 27/5 rond 01.15 uur drie mannen aangehouden na een uit de hand gelopen vechtpartij op een camping in Barchem aan de Zwiepseweg. Een 39-jarige man uit Raalte is ernstig mishandeld na onenigheid met een 45-jarige man uit Zutphen. De verdachten, de eerder genoemde 45-jarige man, een 17-jarige jongeman en een 21-jarige man, allen afkomstig uit Zutphen, zijn aangehouden voor mishandeling c.q. poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht, waar zij zijn ingesloten.

Zutphen - Belediging en verzet

De politie hanteert het beleid om streng op te treden tegen het beledigen van haar medewerkers. Op 27/5 rond 01.30 uur ging de politie naar aanleiding van een melding naar een woning aan de Weg naar Voorst. Ter plaatse werd niet duidelijk wat het probleem was, maar werd een van de agenten uitgescholden en beledigd door de 23-jarige zoon van de bewoners, tevens de melder. De man gaf geen gehoor aan diverse waarschuwingen om hiermee op te houden, waarna hij werd aangehouden en naar het politiebureau is overgebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Brummen - Autobrand vermoedelijk aangestoken

De personenauto van een 19-jarige man uit Eerbeek is op 27/5 rond 03.15 uur aan de Baron van Sytzamastraat volledig uitgebrand. De politie heeft het vermoeden dat er sprake is van brandstichting en start een buurtonderzoek.

--- Einde berichten ---

Nadere informatie: Bureau Communicatie Carina de Wijs, 055 - 548 66 48

---- --