Mei 2006

Poll D-Reizen: helft vakantiegeld besteed aan vakantie Directeur W. van den Hoogen: 'Ook nu nog veel boekingen verwacht' Vakantiegeld wordt door bijna de helft van de mensen daadwerkelijk besteed aan een vakantie. Dat blijkt uit een recent onderzoek naar de besteding van de vakantie-uitkering. Van de respondenten geeft 45 procent aan het geld aan vakantie uit te willen geven. Via een poll in de nieuwsbrief van D-reizen konden de ruim 400.000 abonnees kenbaar maken waar zij hun vakantiegeld van dit jaar aan zouden besteden. Van hen gaf 45 procent aan het vakantiegeld daadwerkelijk te besteden aan een vakantie.

Grote aankoop
Een kleine 20 procent is van plan een grote aankoop te doen, gaat een dagje uit of ontvangt geen vakantiegeld en een kwart van de deelnemers aan de poll zet het geld tijdelijk liever op een spaarrekening of gebruikt het geld voor het wegwerken van financiële achterstanden (11 procent).

Piek in boekingen
"Met het vakantiegeld op zak, verwachten we dat nog veel mensen hun zomervakantie zullen gaan boeken", aldus de heer W. van den Hoogen, directeur D-reizen. "Zo zagen we vorig jaar eind mei ook een piek in de boekingen ontstaan."

Over D-Reizen
D-reizen is met haar landelijke dekking van ca. 170 Vakantiewinkels, 4 callcenters en D-reizen.nl, de grootste onafhankelijke reisbureauorganisatie in Nederland en verkoopt de reizen van bijna alle Nederlandse reisorganisaties en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.

Het enorme aanbod aan vakanties en het feit dat zij altijd een PrijsCheck® maken, verzekert de consument van de beste reis voor de laagste prijs! D-reizen maakt deel uit van de samenwerkende Dirk van den Broek bedrijven.