Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 26 mei 2006

Drie gewonden bij verkeersongeval

STEENBERGEN: Bij een verkeersongeval op de N259 zijn donderdag omstreeks 18.00 uur drie personen gewond geraakt. Bij het ongeval waren uiteindelijk vijf personenautos betrokken. Een 19-jarige automobilist uit Steenbergen, die op de Halsterseweg reed en vanuit de richting Bergen op Zoom kwam, is vermoedelijk met zijn voertuig op de weghelft van zijn tegenliggers terecht gekomen. Om een aanrijding te voorkomen is zijn tegenligger, een 38-jarige automobilist uit Bergen op Zoom, de berm ingereden. De Steenbergenaar raakte de bewuste auto echter toch nog in de flank. Hierop schoot de auto van de man uit Bergen op Zoom door, waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. De auto van de man uit Steenbergen belandde frontaal op de auto van de volgende tegenligger, een 26-jarige vrouw uit Voorburg. Bij haar in de auto bevond zich tevens een 20-jarige man uit Schiedam. De man uit Steenbergen is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij heeft kneuzingen en oppervlakkige verwondingen aan zijn ledematen opgelopen. Ook de vrouw uit Voorburg en haar passagier zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De vrouw had een forse snijwond in haar been en last van haar nek, schouders en rug; haar passagier had een aantal verwondingen aan zijn arm opgelopen. De man uit Bergen op Zoom heeft, vanwege duizeligheid, op eigen gelegenheid medisch advies ingeroepen. Direct na de aanrijding ontstond er een kop-staartbotsing, waarbij twee autos betrokken waren. Een 44-jarige automobiliste uit Zuidland kon haar voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en reed achterop de auto van een 21-jarige man uit Bergen op Zoom, die een noodstop had moeten maken voor het ongeval.

Politie houdt twee verdachten aan bij drugsdeal

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.30 uur aan de Antwerpsestraatweg twee aanhoudingen verricht. De politiemannen hadden kort tevoren gezien dat een 21-jarige man uit Brussel ca 200 gram hennep kocht van een 32-jarige man uit Bergen op Zoom. Beiden werden meegenomen naar het bureau; de drugs werden hier in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal op.

Politie houdt dronken automobilist aan

BOSSCHENHOOFD: Een 25-jarige man uit Zevenbergen is donderdagavond kort na 21.00 uur door de politie aan de Pastoor van Breugelstraat aan de kant van de weg gezet, omdat het vermoeden bestond dat de man te veel alcohol had gedronken om zijn auto te mogen besturen. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de politiemannen zich niet hadden vergist. Met 660 ug/l (3x de toegestane hoeveelheid) is het rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijverbod van 7 uur. Uiteraard zal de politie proces verbaal opmaken, waarna de man zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Politie houdt agressieve jongeman aan

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond om 23.00 uur een 16-jarige Roosendaler aangehouden, die ervan wordt verdacht kort tevoren een aantal leeftijdgenoten te hebben bedreigd en meubilair en de glazen ruit van een woning te hebben vernield. Toen de politie kort na de melding aan de Rodenbachlaan kwam, stond de verdachte buiten. Toen hem werd verzocht zijn handen te tonen, die hij in zijn zakken verborgen hield, toonde hij na enig aandringen in iedere hand een mes. De jongeman werd hierop verbaal dusdanig agressief en bedreigend dat de politie eerst heeft getracht op hem in te praten met de intentie hem te kalmeren. Toen zij hier uiteindelijk niet in slaagden en de jongen het op een rennen zette, hebben de politiemensen uiteindelijk pepperspray moeten gebruiken om de jongen aan te kunnen houden. De verdachte zette het echter wederom op een lopen, maar kon uiteindelijk ter hoogte van buurthuis De Wieken worden aangehouden. Over het vervolgtraject zal overleg gevoerd worden met de jeugdzorginstanties.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 50-jarige Roosendaler, die in de nacht van donderdag op vrijdag nog wat te eten wilde nuttigen, merkte in de snackbar op de Grote Markt dat onbekenden zijn portemonnee uit zijn achterzak hadden weten te ontvreemden. In de portemonnee bevonden zich, naast een geldbedrag van tientallen euros onder meer een identiteitskaart en een bankpas.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Een 37-jarige Roosendaler, die vrijdagmorgen uit een winkel aan de Nieuwe Markt een USB-stick wilde ontvreemden, ontkwam niet aan de ter plaatse getroffen beveiligingsmaatregelen en werd na zijn aanhouding door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. De man bekende de diefstal en zal zich binnenkort tegenover de rechter voor zijn gedrag moeten verantwoorden.

Man (56) mishandeld in horecagelegenheid

ROOSENDAAL: Een 56-jarige Roosendaler heeft vrijdag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man was donderdagavond samen met zijn zoon in een horecagelegenheid aan de Markt, toen in de toiletruimte een woordenwisseling ontstond. Een medecafébezoeker deelde hierop verschillende vuistslagen uit in het gelaat van de vader. Deze heeft hierdoor letsel opgelopen en schade aan zijn bril.

Auteur: Manon Ostendorf