Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 26 mei 2006

Bredanaar aangehouden na bedreigingen

BREDA: De politie heeft donderdagavond in zijn woning in Breda een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bedreigde eerder op de avond aan de Tielrodestraat zonder aanleiding drie inwoners van Enschede. Toen een Bredase vrouw, die getuige was van de bedreigingen, te hulp schoot, richtte de Bredanaar zich met het verbale geweld op de vrouw. Agenten sloegen aan op het opgegeven signalement van de dader en gingen agenten op naar de 18-jarige man. Hij is in verzekering gesteld.

Politie neemt quad in beslag

BREDA: Aan de Beverweg heeft de politie donderavond een quad in beslag genomen van een 26-jarige inwoner van Breda. Agenten zagen de man rond 16:00 uur rijden op de openbare weg. Het voertuig bleek niet te zijn verzekerd en geen kentekenplaten te hebben. De bestuurder kon ook geen rijbewijs tonen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na uitdelen klap

BREDA: De politie heeft donderdagavond een 39-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 18:45 uur liep een 23-jarige inwoner van Utrecht door het Valkenbergpark. De man was getuige van een ruzie tussen twee personen en probeerde de zaak te sussen. De 39-jarige Bredanaar was daar kennelijk niet van gediend en gaf de Utrechter een elleboogstoot op zijn gezicht. Het slachtoffer belde de politie en bleef achter de dader aanlopen, zodat de politie hem eenvoudig kon inrekenen. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Bredanaar aangehouden na bedreiging

BREDA: Aan de Vismarktstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had kort daarvoor in een horecagelegenheid in die straat een 27-jarige inwoner van Raamsdonkveer bedreigd. Rond 04:30 uur kreeg de politie een melding dat voor het pand een aantal personen iemand op stonden te wachten. Toen agenten van het horecatoezicht polshoogte gingen nemen, werden zij binnen aangesproken door de man uit Raamsdonkveer. De man wenste aangifte te doen en wees een man aan die hem had bedreigd, nadat volgens het slachtoffer, per ongelijk in het toilet op zijn tenen was gaan staan. De verdachte sprintte weg toen hij door de man werd aangewezen, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

Rijden onder invloed

BREDA: Een 19-jarige inwoner van Breda is vrijdagmorgen aan de Tilman Suysstraat aangehouden. De man zat met een slok op achter het stuur van zijn auto. Op het bureau blies hij een waarde van 345 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers