1e persbericht van 26 mei 2006

Eindhoven, 26-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachten aan die persoon met vuurwapen bedreigden

De politie hield vrijdagochtend om 2.00 uur op de Kosmoslaan drie verdachten uit Eindhoven aan. Het gaat om een vrouw van 24 en twee mannen van 25 en 29 jaar oud. Zij worden verdacht van betrokkenheid en/of bedreigen van een 34-jarige plaatsgenoot met een vuurwapen. Het slachtoffer was gewaarschuwd dat in zijn garagebox aan de Echternachlaan werd ingebroken. Toen de man bij zijn garage arriveerde zag hij een persoon wegrennen en wegrijden in een auto. Het betreft de 29-jarige verdachte. Daarop zette de man met zijn eigen auto de achtervolging in. Hij zag vervolgens dat deze persoon de auto parkeren aan de Sterappelstraat (stadsdeel Vaartbroek) en naar de voordeur lopen van een daar gelegen woning. Hier werd hij opgewacht door een man die de voordeur opende en hem een voorwerp gaf. Hierna rende de verdachte op de auto af van zijn achtervolger en bedreigde deze met een pistool. Het slachtoffer vluchtte weg met zijn auto en waarschuwde de politie. De politie zag de bewoners van de bewuste woning wegrijden in de auto die door het slachtoffer was gevolgd. Het tweetal werd daarop aangehouden. Niet veel later kon de 29-jarige worden aangehouden die kwam kijken wat er aan de hand was. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging.

Eindhoven: Politie houdt automobilist aan

De politie heeft donderdag rond 16.10 uur op de Mathildelaan een 20 jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto terwijl hij zijn autogordel niet om had. De politie wilde zijn legitimatiebewijs zien maar dit had hij niet bij zich. Later bleek dat de man een valse naam had opgegeven en dat hij in de auto reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is ingesloten.

Eindhoven: Politie pakt fietsendief

Een politiesurveillant heeft donderdag om 15.50 uur een fietsendief aangehouden op De Zaale. De surveillant hield toezicht op het Concours Hippique toen de melding kwam dat iemand een fiets aan het stelen was. De surveillant is op aanwijzingen van getuigen richting De Zaale gegaan waar hij de fietsendief aantrof. Volgens getuigen had de man iets weggegooid in de bosjes. Er werd een tang aangetroffen. De fietsendief, een 36-jarige Helmonder, is ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man met mes aan

De politie heeft vrijdag rond 2.15 uur op het Stationsplein een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een hevige woordenwisseling met een andere man. Een getuige vertelde aan agenten dat de man een mes bij zich had. Door de agenten werd gezien dat de man een opengeklapt mes in zijn handen had. De man is aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt vechtersbaas aan

Een 23-jarige Eindhovenaar werd vrijdagochtend om 5.00 uur op het Stratumseind aangehouden. Een man van 21 jaar uit Budel zag op het Stratumseind de verdachte tegen fietsen aan schoppen en vroeg hem daarmee te stoppen. De vechtersbaas sloeg vervolgens de Budelnaar in het gezicht. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Tegen de vechtersbaas is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man steelt quad

Donderdag rond 16.00 uur is vanaf de Hudsonlaan een blauwe quad, merk Yamaha, gestolen. Een 20-jarige man uit Merksem had op een internetsite zijn quad te koop aangeboden. Een toekomstig koper belde om een afspraak te maken voor een proefrit. Afgesproken werd op een parkeerplaats aan de Hudsonlaan. De eventuele koper mocht van de verkoper een stukje rijden op de Quad. De man is weggereden en niet meer teruggekomen. Volgens de verkoper was het een jongen van ongeveer 20 jaar, rond de 1.85 meter groot, donkerkleurig lang haar en hij had een zwarte pet op.

Budel: Politie houdt snelheidscontrole

Donderdag tussen 11.30 en 14.10 uur is op de Hoofdstraat door de politie op snelheid gecontroleerd. Van de 194 gecontroleerde voertuigen reden 90 automobilisten te hard. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u.

Eersel: Man aangehouden na bedreiging van vriendin

Donderdag rond 18.30 uur is in een woning in Eersel een 37-jarige man uit Luik, België aangehouden. De man had zijn vriendin bedreigd. Hij had haar eerder in een kast opgesloten en dreigde nu de huisdieren te doden en het huis kort en klein te slaan. De man is ingesloten.

Maarheeze: Politie houdt vervelende man aan

De politie heeft donderdag rond 23.50 uur een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden.

De man was eerder die avond rond 22.00 uur aangehouden voor het rijden onder invloed en verbleef in een cel op het politiebureau. Om 23.40 uur werd de man in vrijheid gesteld maar hij weigerde het bureau te verlaten. Agenten hebben de man buiten het bureau gezet. De man bleef voor het bureau hangen en riep allerlei beledigingen naar de agenten. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau in Eindhoven waar hij is ingesloten.

Ommel: Kind ernstig gewond bij ongeval

Op recreatiepark Prinsenmeer is donderdag rond 16.20 uur een 3-jarige jongen uit Duitsland ernstig gewond geraakt. Het kind reed mee in een treintje wat over het recreatiepark rijdt. Het kind zat samen met zijn 9-jarige broer in het treintje. Op een gegeven moment sprong de 9-jarige jongen uit het rijdende treintje, het slachtoffer sprong hem na maar kwam onder de wielen van het treintje terecht. De jongen is met inwendige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis te Maastricht.

Son: Inbraak in woning

Donderdag tussen 20.15 en 20.40 uur is ingebroken in een woning aan de Zweerslaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is audio-apparatuur weggenomen.

Wintelre: Politie houdt verkeerscontrole

De politie heeft donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur gecontroleerd op het Kekkeneind.

Drie automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en een automobilist voor het niet handsfree bellen.