Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jonge Barnevelders opgepakt na inbraken in vrachtwagens
Publicatiedatum: 26-5-2006 11:56:06

Barneveld - Twee Barnevelders van vijftien jaar zijn donderdagavond op een bedrijfsterrein aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in hun woonplaats door de politie opgepakt. De twee worden ervan verdacht te hebben ingebroken in enkele vrachtwagens, die op het terrein geparkeerd stonden. De politie was omstreeks kwart voor elf door buurtbewoners gealarmeerd nadat er een alarm was af gegaan. Kort daarop zagen getuigen enkele personen op het bedrijfsterrein lopen. Politieagenten troffen even later de beide Barnevelders op het terrein aan. Op het terrein bleken enkele vrachtwagens te zijn beschadigd nadat ze kennelijk waren opengebroken. Beide jongens werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Apeldoorner (19) na drie maanden rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 26-5-2006 11:55:37

Ede - Een negentienjarige automobilist uit Apeldoorn die nog maar drie maanden een rijbewijs had is dit donderdagnacht al weer kwijt geraakt. De jonge Apeldoorner bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten op de Veenderweg in Ede. Surveillerende agenten was het rijgedrag van de Apeldoorner opgevallen toen hij zonder verlichting reed. De agenten lieten de Apeldoorner stoppen en stelden vast dat hij alcohol gedronken had. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 1,20. Voor beginnende bestuurders is dat vijfenhalf keer de norm. Tegen de Apeldoorner is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bunschoter onder invloed door passanten klemgereden
Publicatiedatum: 26-5-2006 11:54:59

Barneveld - Een 27-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg is in de nacht van donderdag op vrijdag op de A1 bij Barneveld klemgereden door enkele passanten. De man zou zwaar onder invloed van alcohol en mogelijk drugs gevaarlijk hebben gereden. Ook bleek de man tegen de vangrail te zijn gebotst. Gewaarschuwde agenten zagen rond half vier dat de man kennelijk was klem gereden door twee vrachtwagens en een taxi. De Bunschoter zelf, die achter het stuur zat, bleek niet aanspreekbaar en rook flink naar alcohol. Ook werd op grond van andere kenmerken, zoals hevig zweten en trillen drugsgebruik vermoed. Agenten besloten daarop een ambulance te waarschuwen die de bestuurder naar het ziekenhuis bracht. Daar werd bloed afgenomen voor een bloedonderzoek. In afwachting daarvan is het rijbewijs van de Bunschoter ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Botsing op A28: bestuurder aangehouden

Publicatiedatum: 26-5-2006 11:54:25

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft donderdagmiddag een 72-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was rond kwart voor vijf betrokken geraakt bij een botsing op de A28 bij Nijkerk. Bij het ongeval waren de betrokkenen ongedeerd gebleven. Wel was schade ontstaan bij twee auto's en een stuk vangrail. Het ongeval ontstond vermoedelijk door dat de Ermeloër bij een inhaalmanoeuvre te vroeg naar rechts stuurde. Daarbij botste hij tegen de auto van een 34-jarige man uit Hardenberg. Beide auto's raakten na de aanrijding aan het tollen, waarna de Ermeloër met zijn wagen in een sloot belandde. De Hardenberger botste tot twee maal toe de vangrail. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Ermelose bestuurder en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de man onder invloed van alcohol was met een promillage van 0,56 (vanaf 0,51 is strafbaar). De politie heeft het rijbewijs van de Ermeloër ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaren aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 26-5-2006 11:53:43

Ede - Drie Edenaren van 17, 21 en 22 jaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in hun woonplaats aangehouden wegens vernieling en brandstichting. De drie werden rond kwart over drie door de politie aangetroffen bij een leegstaand pand in de wijk Veldhuizen. Buurtbewoners hadden daar glasgerinkel gehoord en de politie gewaarschuwd. Agenten zagen de drie bij een gebouw aan de Pollenstein weglopen. Binnen bleek brand te zijn, waarop de brandweer werd ontboden. Die stelde vast dat er op de eerste verdieping van het pand was ontstaan. Het vuur kon direct worden geblust. De drie Edenaren werden aangehouden en zijn voor onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van het pand is inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Quad en bromfiets in beslag na crossen

Publicatiedatum: 26-5-2006 11:52:47

Otterlo - De Edese politie heeft donderdag in Otterlo een Quad en een bromfiets in beslag genomen nadat daarmee op het Mosselsepad zou zijn gecrost. Tegen de beide bestuurders, een twaalfjarige jongen uit Almere en een zestienjarige jongen uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt. Een jachtopzichter had beide jongens betrapt en droeg ze over aan de politie. De twaalfjarige reed op een bromfiets terwijl hij daar de vereiste leeftijd nog niet voor had bereikt. Ook bleek de brommer niet verzekerd. De Quad, waarop de zestienjarige Utrechter reed, bleek evenmin verzekerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---