Politieberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 26-05-2006

Bromfietscontrole

AMERSFOORT- Op woensdag 24 mei werd een bromfietscontrole gehouden op de Ringweg Koppel en de Van Asch van Wijckstraat. In totaal werden 70 bromfietsen gecontroleerd en werden 73 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden met teveel vermogen, niet bij zich dragen van benodigde papieren en het veroorzaken van teveel geluid. Twee personen werden aangehouden omdat ze reden op een gestolen bromfiets.

Beroving

AMERSFOORT- In de nacht van woensdag op donderdag werd een vrouw slachtoffer van een gewelddadige diefstal. Omstreeks 01.05 uur fietste een 22-jarige vrouw uit Amersfoort over de Arnhemseweg. Ze zag hier vier onbekende jongens lopen en plotseling kwam een van deze jongens op haar afrennen. Deze jongen schopte tegen het voorwiel en hierdoor kwam de vrouw ten val. Tegelijkertijd werd haar witte schoudertas door de jongen gepakt en het viertal verdween. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie Eemland zuid; 0900-8844.

Spuiters aangehouden

AMERFOORT- Op donderdagmiddag werden twee graffitispuiters aangehouden. Omstreeks 15.55 uur kreeg de politie de melding dat graffitispuiter bezig waren op de Ariaweg. De politie trof het duo, 15 en 17 uit Amersfoort, aan. Zij zullen via Bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan.

In de fout

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij agenten had uitgescholden. Omstreeks 17.15 uur zagen agenten een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats rijden over de Stadsring. De man was mobiel aan het bellen en hij kreeg hiervoor een bekeuring. De man ging compleet uit zijn dak en begon de agenten uit te schelden. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werd de man rustiger en kon het bureau verlaten na het betalen van de bekeuring van 425 euro.

Ruzie: twee aanhoudingen

AMERSFOORT- In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een man gewond bij een vechtpartij. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten op de Leliestraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen op straat een grote groep mensen aan. Een 36-jarige man uit Amersfoort liep met een mes te zwaaien en zijn handen waren bebloed. De man was erg agressief richting de agenten. Een agent zag zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om hem te kunnen overmeesteren. Een 54-jarige man uit Amersfoort was agressief tegen de 36-jarige man en de agenten moesten hem op afstand houden. Hij bleef vervelend en werd ook aangehouden door agenten. In de omgeving troffen agenten een 42-jarige man uit Amersfoort aan.

Hij was gestoken met een mes en werd vervoerd naar het ziekenhuis.(niet levensbedreigend)

De oorzaak van de (ruzie) steekpartij is nog onbekend en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Veel te hard

AMERSFOORT- Op woensdagavond raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 19.00 uur zagen agenten een 31-jarige man uit Hooglanderveen rijden over de Rondweg Noord. Hij reed 134 kilometer per uur terwijl hier 70 is toegestaan. De agenten, die reden in een onopvallende politieauto, gaven de man een stopteken en hij kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Gevallen na bijna aanrijding

AMERSFOORT- Op donderdagavond kwam een jongen ten val na een verkeersmanouvre. Omstreeks 23.45 uur reed de 16-jarige jongen uit Amersfoort over de Grote Spui en wilde bij t Zand rechtsaf slaan. De weg was vrij en de jongen sloeg af. Op dat moment zag hij een taxi met hoge snelheid aan komen rijden. De jongen zag dat de bestuurder hem geen voorrang zou verlenen en kneep hard in zijn remmen. Hierdoor voorkwam hij dat hij zou worden aangereden maar kwam na de slippartij wel te val en raakte gewond aan zijn voet. De taxichauffeur stopte even maar reed toen vervolgens weer direct door. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt de taxichauffeur en/of andere getuigen zich te melden bij de politie, district Eemland zuid; 0900-8844.