Politie Zuid-Holland-Zuid

26/5 Dordrecht / Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 26-05-2006 o Persberichten district I

VERDACHT
DORDRECHT Donderdag 25 mei is dankzij oplettende burgers een 33-jarige Dordtenaar aangehouden. Een 47-jarige getuige had de man betrapt terwijl hij naar binnen had staan gluren bij een woning aan de Willaertstraat en de tuin in was gelopen. De getuige waarschuwde de 43-jarige bewoner van het huis dat er iemand in zijn tuin zat. Korte tijd later zagen zij de verdachte op zijn fiets voorbij rijden. Zij besloten hem na te rijden om hem aan te spreken. Hierop ging de verdachte er hard vandoor op zijn fiets. De getuigen spraken passerende agenten aan over het merkwaardige gedrag van de verdachte. De agenten hadden naar aanleiding van het signalement dat de getuigen van de man gaven, het vermoeden dat het om een hen bekende veelpleger ging. Toen zij poolshoogte namen bij zijn woning zagen zij de man er hard vandoor gaan. In de Nieuwestraat konden zij de man staande houden. Omdat de getuigen verklaarden dat de man zich verdacht had gedragen bij een brandgang aan de Johannes Vermeerstraat, werd deze plek aan een nader onderzoek onderworpen. In de bosschages werd een autoradio gevonden, waarschijnlijk van diefstal afkomstig. Omdat de verdachte bekend staat als veelpleger met als specialiteit auto-inbraken, werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van deze autoradio. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

AUTOSPIEGELS AFGETRAPT
DORDRECHT Vrijdagochtend 26 mei is een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het aftrappen en beschadigen van autospiegels. De jongen zou eerder die nacht 16, op de Reeweg Oost geparkeerde, voertuigen schade hebben toegebracht door er tegenaan te schoppen. Een getuige belde kort na 1.00 uur de politie om te melden dat een groep jongens bezig was met het plegen van vernielingen aan autos. Gealarmeerde agenten troffen vlakbij de Reeweg Oost een viertal jongens aan, één van hen ging er bij het zien van de agenten vandoor. De drie overgebleven jongens verklaarden onafhankelijk van elkaar dat de jongen die weggefietst was degene geweest was die de spiegels had afgetrapt. Korte tijd later konden agenten hem in een woning aan de Van Elzelingenweg aanhouden. De jongen is ingesloten op het politiebureau en wordt verhoord over de vernielingen.

RUIT INGEGOOID
DORDRECHT Vrijdag 26 mei is een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij een ruit had ingegooid van een woning aan de Roerdompstraat. De man was boos op zijn ex die in de woning aanwezig was en gooide een ruit in. De vrouw waarschuwde de politie die de man op de Mariastraat kon aanhouden. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog 44 dagen hechtenis tegoed had. Hij is ingesloten op het politiebureau.