Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 25 mei

* MAN OVERLEDEN NA BEDRIJFSONGEVAL
ROTTERDAM - Een 57-jarige inwoner uit Spijkenisse is woensdagmiddag rond half zes tijdens werkzaamheden met zijn heftruck om het leven gekomen. De man, die werkzaam was in een bedrijf aan de Galileistraat, reed met zijn heftruck over rijplaten waarbij twee wielen de rijplaten misten. Hierdoor viel de heftruck om en kwam het slachtoffer onder het voertuig. Hij overleed terplaatse aan zijn verwondingen. Door de Arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van dit ongeval.


* DRUGSDEALER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West heeft woensdagmiddag op de Burgemeester Meineszlaan een 33-jarige Rotterdamse drugsdealer aangehouden. Door surveillerende politieagenten werd gezien dat de man drugs verkocht. Hierop werd de man aangehouden. Tijdens zijn fouillering bleek de verdachte in het bezit van 43 zakjes cocaïne en 28 zakjes heroïne Tevens was de man in het bezit van ruim zeshonderd euro. De drugs en het geld werden in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


* VIJFTIENJARIG MEISJE MET MES AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West heeft woensdagmiddag rond vijf uur drie Rotterdamse meisjes van 14, 15 en 17 jaar oud aangehouden. De drie hadden ruzie dat uitgevochten werd op een speelplaatsje bij Duimdrop aan de Werhoeffstraat. Tijdens deze ruzie, waarbij over en weer geslagen en gebeten werd, bedreigde het 15-jarige meisje haar 17-jarige rivale met een mes. De 14-jarige wilde tussenbeide komen en werd daarbij in haar hand gestoken. Zij liep hierdoor lichte verwondingen op. Alle drie de verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.


* JONGEN MET ALARMPISTOOL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid heeft woensdagmiddag rond vijf uur op het Zuidplein een 17-jarige Rotterdammer aangehouden die in het bezit was van een alarmpistool. Naar aanleiding van een melding van een vechtpartij werd door politiemensen een onderzoek ingesteld. Hierbij werd de 17-jarige verdachte aangehouden. Tijdens zijn fouillering werd in de binnenzak van zijn jas het pistool aangetroffen. De jongen is meegenomen voor nader verhoor. Het wapen werd in beslag genomen.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING POLITIEAUTO

ROTTERDAM - Politiepersoneel van Rotterdam-Centrum heeft woensdagavond rond half tien in de Mauritsstraat een 13-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij, samen met een nog onbekend gebleven vriend, over de motorkap van een herkenbare politieauto liep. De auto stond geparkeerd aan het Eendrachtsplein. Het tweetal 'danste' ombeurten op de motorkap van de auto waarna zij foto's van elkaar maakten. Politiepersoneel zette de achtervolging in en kon de jongen aanhouden. Tijdens zijn aanhouding en het vervoer naar het bureau beledigde de jongen de politieagenten diverse malen. Hij werd ingesloten voor verhoor. Naar de overige verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.