Ingezonden persbericht


Radio 538 DJ Barry Paf ook als virtuele DJ

Hilversum, 26 mei 2006 - Radio 538 DJ Ruud de Wild was al een groot succes op het MSN BOT, daarom is nu de beurt aan Barry Paf. Ook hij is als virtuele deejay aanwezig op MSN Messenger. De Barry robot geeft binnen enkele seconden antwoord op maat in zijn eigen stijl. Je kunt niet alleen chatten met Barry, maar hem ook om hulp vragen bij werkstukken, gewoon huiswerk en eindexamens. Barry op MSN wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Radio 538 met KennisNet.

Robot Barry

De virtuele Barry is een robot die antwoorden geeft op vragen van luisteraars. Het gaat hierbij niet om de echte Barry, maar om een slimme computer gevoed met door Barry beantwoorde vragen. Door simpelweg barry@radio538.nl toe te voegen aan de MSN contactenlijst, kun je via Messenger met Barry praten en hem gebruiken als vraagbaak. Door middel van het typen van het woord 'huiswerk' wordt de huiswerk hulpfunctie geactiveerd. De Barry Bot komt vervolgens op basis van een aantal trefwoorden, bijvoorbeeld 'spreekbeurt over radio', met een aantal links over het onderwerp. Zo heb je de info veel sneller dan wanneer je het zelf via internet opzoekt. Het is de bedoeling dat je in de toekomst ook via MSN kunt reageren op radio-items als 'Maak 't of Kraak 't'.

Barry Paf over zijn BOT: 'Naast mijn koffie-, drank-, race-, muziek- en radioverslaving, heb ik er nu eentje bij: MSN'en! Ik nodig iedereen uit om me toe te voegen: barry@radio538.nl. Ik ben trots dat ik voor veel luisteraars behalve hun Barry in de avond op de radio, nu ook altijd hun Barry op MSN kan zijn.'

Populariteit MSN

Na de telefoon en SMS, is MSN Messenger een populair en gratis communicatiemiddel. Ruim 5,5 miljoen Nederlanders maken gebruiken MSN Messenger. Het BOT van Ruud de Wild wordt inmiddels gebruikt door zo'n 50.000 MSN'ers.

Radio 538

Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties: 102.1/ 102.3 Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel, via Digitenne, op mobiele telefoons via UMTS (op de portals van KPN i-mode en Vodafone Live) en in Limburg op 891 AM. Verder in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet.

Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire deejays Edwin Evers, Ruud de Wild, Jeroen Nieuwenhuize, Wessel van Diepen, Dennis Ruyer en Barry Paf. Kijk voor meer informatie radio538.nl en radio538.info.

Radio 538 maakt deel uit van de Talpa Media Groep