Politie Friesland

Politie houdt vijf verdachten aan op de Kaden

Voorbijganger loopt kaakbreuk op

Drachten, 25-05-2006 o Donderdag om 03.45 uur heeft de politie vijf mannen aangehouden op de Kaden voor openlijke geweldpleging. Er ontstond een vechtpartij tussen een 21-jarige inwoner van Twijzelerheide en een 27-jarige inwoner van Drachten.

Enkele vrienden van de inwoner van Twijzelerheide bemoeiden zich er mee. Zij zijn ook aangehouden, het gaat om een 21-jarige inwoner van de gemeente Kollumerland, een 18-jarige inwoner van Twijzelerheide en een 25-jarige inwoner van Twijzelerheide. Deze laatste verdachte was inmiddels op de Zuidkade in de auto gestapt. Hier moest hij blazen. De man blies 650 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd. De inwoner van Drachten is eveneens aangehouden.

Een toevallige passant, een 25-jarige inwoner van Drachten, kwam tussenbeide en werd vervolgens door een nog onbekend gebleven persoon tegen het hoofd geslagen. De man liep een kaakbreuk op, waaraan hij geopereerd moet worden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.