Politie Zuid-Holland-Zuid

25/5 Dordrecht / Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 25-05-2006 o Persberichten district I

GESTOLEN SCOOTER
DORDRECHT Woensdag 24 mei is een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen scooter. De jongen was op de Hallincqhof aan het sleutelen en werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Uit deze controle bleek dat de scooter waarmee de jongen bezig was, gestolen was. Hierop werd de jongen aangehouden en de scooter in beslag genomen. De jongen is in verzekering gesteld.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Woensdag 24 mei is een 14-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. De jongen werd op de Dubbeldamseweg Zuid gezien door een surveillerende agent op de fiets waaraan geen slot zat. Toen hij het framenummer controleerde, bleek de fiets in oktober 2004 gestolen te zijn. Daarop werd de jongen aangehouden. De fiets werd in beslag genomen.

MISHANDELING
DORDRECHT Woensdag 24 mei is een 48-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige meisje. De man was op bezoek in een woning aan het Selma Lagerlof-erf toen hij onenigheid kreeg met het meisje. Volgens het meisje had de man haar keel dichtgeknepen en tegen een muur gegooid. Het meisje hield aan de mishandeling een hoofdwond en blauwe plekken over. Zij deed aangifte. Korte tijd later werd de man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord over de mishandeling.

DRONKEN
DORDRECHT Woensdagavond 24 mei is een 46-jarige man uit Spijkenisse aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij in beschonken toestand achter het stuur betrapt werd. De man reed slingerend op de snelweg A16. Hij blies bij controle ver boven de streep en werd aangehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

FIETSJES GESTOLEN
DORDRECHT Woensdagochtend 24 mei ontdekte personeel van een school aan het Hugo de Grootplein dat er ingebroken was in een schuurtje. De dieven zijn er met vier kinderfietsjes vandoor gegaan. Mogelijk zijn er mensen die tussen maandag 22 mei en woensdagochtend 24 mei iets verdachts gezien hebben dat in verband gebracht kan worden met deze diefstal. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

ONDERUIT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Woensdagmiddag 24 mei is een 31-jarige man uit Dordrecht gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets onderuit gegaan was. De man reed op de Nieuwe Bosweg toen hij door onbekende oorzaak ten val kwam en tegen de auto van een 31-jarige plaatsgenoot aanschoof. Hierbij raakten de auto en de bromfiets beschadigd. Omdat de bromfietser erg verward was, werd een ambulance ingeschakeld voor de man. Hij bleek een flinke hersenschudding opgelopen te hebben.