Politie Zuid-Holland-Zuid

25/5 Alblasserwaard / Vijfheerenlanden

Dordrecht, 25-05-2006 o Persberichten district II

MASCARADIEF
ALBLASSERDAM Woensdag 24 mei is een 43-jarige man uit Nieuw-Lekkerland aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op het stelen van mascara in een winkel aan de Cortgene. De man werd overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor heengezonden.

BEDREIGING
LEERDAM Woensdagavond 24 mei is een 42-jarige Leerdammer aangehouden nadat hij in een winkel aan de Westwal een 43-jarige plaatsgenote bedreigd had. De man dreigde de vrouw wat aan te doen. Een onbekend gebleven klant probeerde de man tot bedaren te brengen, maar dat lukte niet. Deze klant werd door de verdachte op de grond geduwd, waarna de verdachte de winkel verliet. Op aanwijzen van het slachtoffer werd de verdachte in de nabijheid van de winkel aangetroffen en aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor verhoor.

MISHANDELING
GORINCHEM Donderdagochtend 25 mei is een 26-jarige Leerdammer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 32-jarige Gorinchemer. Dit gebeurde op de Langendijk. De politie werd gealarmeerd door getuigen van de vechtpartij. Ter plaatse was het vanwege de beschonken toestand van de 32-jarige moeilijk om duidelijkheid te krijgen over dat wat er gebeurd was. Toen hij twee mannen aan wilde vliegen werd hij dan ook aangehouden voor openbare dronkenschap. Korte tijd later bleek hij het slachtoffer van de vechtpartij te zijn: hij had klappen en trappen gehad van de 26-jarige Leerdammer en een andere man. Daarop werd ook de Leerdammer aangehouden. De 32-jarige deed aangifte en heeft een transactie aangeboden gekregen vanwege zijn openbare dronkenschap. De 26-jarige verdachte is voor nader verhoor ingesloten. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort.

POLEN OP PAD
GORINCHEM Donderdagochtend 25 mei zijn twee Polen van 18 en 29 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal. De twee reden in een auto op de Glacis. Achter deze auto reed een bestelauto. Agenten wilden de voertuigen controleren en gaven de voorste auto een stopteken. Direct reed de bestuurder van de bestelwagen achteruit in een poging zich te ontrekken aan de controle. De inzittende(n) ging er daarna vandoor. De twee mannen in de voorste auto bleken in het bezit van inbrekerswerktuigen. In de achtergelaten bestelwagen werden diverse autoradios aangetroffen. Waarschijnlijk zijn deze afkomstig van diefstal. Al met al genoeg reden om het tweetal aan te houden. De politie stelt een nader onderzoek in. Ook wordt hun mogelijke betrokkenheid bij een tweetal inbraken in een bedrijf en school aan respectievelijk de Stephensonweg en de Westerstraat, eerder die nacht, onderzocht. De twee Polen zijn ingesloten op het politiebureau.

KOP-STAART
GORINCHEM Woensdagmiddag 24 mei zijn een 28jarige Rotterdammer en een 58jarige man uit Almkerk gewond geraakt bij een kop-staart aanrijding op de A15. De twee zaten in verschillende voertuigen die op het knooppunt Gorinchem stilstonden vanwege een file. Deze file werd te laat opgemerkt door een 44-jarige man uit Vuren, die achterop het laatste voertuig, bestuurd door een 42-jarige man uit Rijen, reed. Die schoot op zijn beurt tegen zijn voorganger aan. In totaal waren vijf voertuigen betrokken bij de aanrijding. De twee gewonden zijn voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.