Gemeente Sneek


Positieve reacties schaapskudde
De Gemeente Sneek ontvangt diverse reacties op de schaapskudde in Duinterpen. Over het algemeen zijn de reacties positief. De meeste mensen geven aan voorstander te zijn van deze vorm van "ecologisch bermonderhoud". Mensen beschouwen de kudde als gezellig en een waardevolle aanvulling op Duinterpen Duurzaam. Vooral kinderen zijn erg enthousiast over de komst van de schapen. Een van de briefschrijvers geeft bijvoorbeeld aan dat het "toch een pracht is om te zien dat stad en natuur wel samen kunnen gaan".

Wel zijn er (terecht) een aantal opmerkingen over "schapenpoep" op straat. De gemeente heeft onlangs immers een stringent hondenpoepbeleid ingevoerd. Daarbij wordt van hondenbezitters verwacht dat de poep wordt opgeruimd.

De plaatsen met veel overlast van schapenpoep, krijgen speciale aandacht van de gemeentereiniging. Hier wordt de schapenpoep door middel van een extra veegbeurt zoveel mogelijk verwijderd. Momenteel is een tijdelijke afrastering geplaatst om de overlast tot een minimum te beperken.

De kudde is nog een kleine week in Duinterpen alvorens te vertrekken naar een andere locatie. Over een aantal weken keert de kudde terug naar Sneek, om daar het Rasterhoffpark te begrazen. In juli wordt de kudde in Duinterpen verwacht voor de tweede en in het najaar voor een derde begrazingsbeurt.
Tot die tijd buigt de gemeente Sneek zich over de mogelijkheden om de overlast van de schapenpoep tot een minimum te beperken. Dat kan betekenen dat er andere delen moeten worden aangewezen of dat de kudde geen gebruik meer kan maken van de openbare weg.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 24-5-2006