Ingezonden persbericht


Persbericht

Breda, 19 mei 2006

Jupiler steunt Nederlandse selectie tafelvoetbal op WK

25 mei start eerste WK Tafelvoetbal in Duitsland

Het Nederlandse tafelvoetbal team gaat vanaf 25 mei de strijd aan om de eerste officiële wereldtitel tafelvoetbal. In Hamburg spelen de twintig sterkste landenteams om het wereldkampioenschap. Het biermerk Jupiler steunt het Nederlandse team bij hun jacht op de eerste prijs.

Zwaar schema
Het Nederlandse team reist 24 mei met zeven mannen en drie vrouwen af naar Hamburg. Donderdagochtend spelen zij hun eerste wedstrijden tegen Oostenrijk. Het WK tafelvoetbal start net als het grote WK voetbal met poulewedstrijden. Naast Oostenrijk komt Nederland in de eerste ronde ook nog uit tegen Denemarken, Argentinië en Italië. Het team dat het minst presteert in de poulefase valt af. De laatste 16 teams strijden verder in een knock-out systeem.

Goede voorbereidingen
In Nederland is tafelvoetbal vooral populair in Brabant en Limburg. De sport ontstijgt langzaam maar zeker de status van cafésport. Zo bereidt het Nederlandse team zich voor in een professioneel trainingscentrum in Eersel. Hier traint de selectie op vijf officiële wedstrijdtafels die zij ook tijdens het WK zullen gebruiken. Jupiler financierde de vijf wedstrijdtafels, zodat de selectie zich optimaal kon voorbereiden op het WK. Het verschil tussen de wedstrijdtafels is te vergelijken met de verschillende types ondergrond bij tennis.

Mondiale sport
Oranjespeler Jeroen Groenemans benadrukt de sprong voorwaarts die de Nederlandse tafelvoetballers maken: "Wij staan nu op de scheidslijn tussen amateurs en professionals. Het komende eerste WK toont aan dat de sport volwassen is geworden." Dit blijkt ook uit de opzet van het toernooi in Duitsland. "Je bent verplicht in sporttenue te spelen. Het Nederlandse team heeft een rood-wit-blauwe outfit. In spijkerbroek kom je er gewoon niet in. En dat is goed, we willen serieus genomen worden", aldus Groenemans

Sponsoring Jupiler
Jupiler is trots dat zij het Nederlandse team kunnen steunen voor en tijdens het WK. "Jupiler staat voor kracht, competitie maar zeker ook gezelligheid. Dit past bij het sterke collectief van het Nederlandse Tafelvoetbal team. Wij hopen dat het Nederlands team met onze steun een gooi kan doen naar de wereldtitel", aldus René Bergmans, senior brand manager Jupiler in Nederland.

Jupiler is officieel partner van de Nederlandse Tafelvoetbalbond. Eerder deze week maakte Jupiler al bekend vanaf komend seizoen de hoofdsponsor te zijn van de Jupiler League, de voormalige Eerste Divisie betaald voetbal in Nederland.

---Einde bericht----

Meer informatie kunt u vinden op:
www.tafelvoetbal.nl
www.tischfussball-wm-2006.de

Beeldmateriaal van het Nederlandse Tafelvoetbal Team kunt u downloaden op: www.edelmanpr.nl/pressroom

Voor aanvragen van interviews of andere informatie kunt u contact opnemen met:

Edelman
Jan willem te Gussinklo Ohmann
Tel: 020-3010980/ 06-43003197
E: janwillem.tegussinklo@edelman.com