Mei 2006

Hoge Veluwe: Hemelvaartsdag gratis 'dauwtrappen' Park al om 6 uur open voor wandelaars, fietsers en ruiters Als het Nationale Park De Hoge Veluwe 's ochtends in alle vroegte ontwaakt is het op zijn mooist. Daarom gaat het Park op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, al om 6 uur 's ochtends open voor dauwtrappers. Voor alle wandelaars, fietsers, ruiters en aanspanningen is tot 8 uur die ochtend de entree gratis. Auto's hebben tot dat tijdstip geen toegang.
Aanrader
Dauwtrappen met een van de natuurgidsen tijdens de 'Vroeg uit de Veren-excursie' is een aanrader. Op de mooiste plekken zien deelnemers de nevels over de vlakte en de eerste zonnestralen door de bomen. De kans om wild te zien is groot.

Ontbijt
Aan het einde van de wandeling staat er een heerlijk ontbijt klaar voor de dauwtrappers. De Vroeg uit de Veren excursie vertrekt om 6 uur vanaf ingang Hoenderloo en kost op Hemelvaartsdag EUR 19. Dat is inclusief entree Park en ontbijt.

Jachthuistocht
Bovendien is er later op de dag een extra fiets-/wandeltocht naar het Jachthuis St. Hubertus, onder leiding van een gids. De tocht start om 13.30 uur bij het Bezoekerscentrum. Deelname is gratis.

Vroeg ontbijt
Voor wie de dag wil beginnen met een kop koffie of een uitgebreid ontbijt is Restaurant De Koperen Kop op Hemelvaartsdag ook al om 6 uur open. Speciaal voor de dauwtrappers is het ontbijt extra uitgebreid met croissants, eieren en vruchtensappen.

Iedereen paraat
Ook het Bezoekerscentrum, het Museonder en de Parkwinkel zijn om 06.00 uur open. Zelfs de fietsenmakers staan dan al paraat. Voor meer informatie kijk op http://www.hogeveluwe.nl/.