Gemeente Brielle


Actueel - Persberichten

Contourennota Subsidiebeleid (concept)

U kunt tot 1 juni 2006 reageren op deze Contourennota

De herijking van het subsidiebeleid vordert gestaag. In het voorjaar van 2006 zijn de Algemene Subsidieverordening Brielle 2006 en de notitie Subsidiesystematiek vastgesteld. Hiermee zijn de juridische kaders gegeven.

We gaan nu stap voor stap de inhoud van het nieuwe subsidiebeleid verder vorm geven. In de concept- Contourennota Subsidiebeleid worden de (al in 2005 vastgestelde) Uitgangspunten Subsidiebeleid verder ingevuld.

Nog steeds gaat het hier om hoofdlijnen van beleid. U kunt hieruit dus nog niet afleiden wat de precieze financiële gevolgen voor uw organisatie zijn. Dat zal pas duidelijk worden na een verdere uitwerking van deze Contourennota.

De concept-Contourennota is reeds toegezonden aan de gesubsidieerde instellingen. Op 23 mei zijn informerende/consulterende bijeenkomsten geweest met de professionele organisaties, de sportverenigingen en de overige vrijwilligersorganisaties. Tijdens deze bijeenkomsten zijn tal van vragen en reacties aan bod gekomen. Alle reacties en vragen worden, voorzien van een ambtelijk advies, verwerkt in een Commentaarnota. In totaal hebben 23 organisaties gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

U kunt nog tot uiterlijk 1 juni 2006 reageren op deze Contourennota. Ook uw vragen en opmerkingen worden dan opgenomen in de zogenaamde Commentaarnota.

Uw reacties kunt u schriftelijk toezenden aan het College van B&W, Postbus 101, 3230 AC Brielle, of per e-mail

(klik op e-mail).

Graag bij de reactie uw naam en de naam van uw organisatie vermelden.

De concept-Contourennota, inclusief de Commentaarnota,wordt naar verwachting behandeld in de commissie Samenleving van 7 juni a.s.