Gemeente Berkel en Rodenrijs


Brandweer wil brandveilig WK Voetbal 2006
Oranje feestversiering in bedrijven moet veilig zijn De Brandweer van Berkel en Rodenrijs roept ondernemers in Berkel en Rodenrijs op om tijdens het WK voetbal in de maanden juni en juli brandveilige versiering te gebruiken. Veel ondernemers geven hun zaak tijdelijk een oranje tintje met vlaggen, ballonnen, slingers of andere versieringen. Heel feestelijk, maar het kan ook een extra risico vormen als er brandbare materialen worden gebruikt. De ondernemer is als eerste verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn gasten. In feite gelden hier dezelfde regels als voor kerst- of andere versiering.

De laatste jaren voert de Brandweer een actief beleid om horecaondernemers en sportkantines te wijzen op brandveiligheid. Door duidelijke voorschriften en regelmatige controles is de brandveiligheid in de horeca en sportkantines flink verbeterd. Het gaat dan niet alleen om versiering maar ook om voorzieningen als nooduitgangen en noodverlichting. De Brandweer wil de horecaondernemers er graag op wijzen dat voor versieringen rond het WK- voetbal uiteraard dezelfde voorschriften gelden.

Maatregelen en voorzieningen
De voornaamste voorschriften op dit gebied gaan over voldoende uitgangen, goed begaanbare vluchtroutes, noodverlichting, vluchtrouteaanduidingen, versieringen en uiteraard het maximum aantal toe te laten personen. Deze maatregelen en voorzieningen zijn er niet voor niks. Wanneer zich namelijk een calamiteit zoals brand voordoet, moeten aanwezige personen op tijd een veilige plaats kunnen bereiken. Als deze voorzieningen niet aanwezig zijn of niet goed functioneren of als er teveel mensen aanwezig zijn, is de kans groot dat een aantal mensen zich niet op tijd in veiligheid kan brengen.

Taak voor ondernemers
Het is daarom zaak dat ondernemers regelmatig naar de aanwezigheid en goede werking van de brandveiligheidsvoorzieningen kijken. Juist ook nu, vóór en tijdens het WK Voetbal 2006, als er veel feestversiering wordt aangebracht en er veel bezoekers te verwachten zijn. Ook moeten ondernemers ervoor zorgen dat hun personeel op de hoogte is van de voorschriften en afspraken over de brandveiligheid.

Meer informatie
Meer informatie vindt u in de folder "Feestversiering? Het kan en moet veilig!" op de internetsites www.brandweer.nl en www.nvbr.nl.

De Brandweer van Berkel en Rodenrijs wenst iedereen een prettig en vooral brandveilig WK Voetbal 2006!

Laatste wijziging website: 22 mei 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs