RTL Group

Mark Rutte spreekt zich uit over onrust in VVD om Hirsi Ali bij 'Albert'
Voor het eerst sinds de dramatische persconferentie van Ayaan Hirsi Ali afgelopen dinsdag, laat VVD kandidaat-lijsttrekker Mark Rutte zich aanstaande vrijdag in het RTL 4-programma Albert uit over de gebeurtenissen van de afgelopen week. Het vertrek van Ayaan uit de Tweede Kamer veroorzaakte veel onrust binnen de VVD, en Rutte gaat uitgebreid in op de verwarring en de tegenstellingen die nu heersen binnen zijn partij. De staatssecretaris van Onderwijs strijdt samen met minister Rita Verdonk en Kamerlid Jelleke Veenendaal om het lijsttrekkerschap van de VVD. Verdonk ligt momenteel zwaar onder vuur vanwege haar snelle beslissing over Ayaans Nederlanderschap. Hoe denkt Rutte over Verdonks optreden? Hoe schat hij nu zijn eigen kansen in om tot lijsttrekker te worden gekozen en hoe zou hij dan de problemen binnen de partij oplossen?

Ook Jamai komt praten over (o.a.) het vreemdelingenbeleid. De Braziliaanse vriend van de Idols-winnaar speelt in de musical The Lion King en heeft geen verblijfsvergunning. Het stel vertelt bij Albert over hun relatie en de dreigende uitzetting van Reinaldo.

Een andere gast van host Albert Verlinde is actrice en zangeres Vanessa Williams. Zij treedt op tijdens Musicals in Ahoy en op het Musical Award Gala op 22 mei. Albert brengt bovendien een bezoek aan de meest succesvolle kinderboekenschrijfster van Nederland: Carry Slee. Haar boek Afblijven wordt binnenkort verfilmd door Maria Peters, die ook aan de wieg stond van de kassuccessen Kruimeltje en Pietje Bell.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 19 mei, tussen 21.30 en 22.30 uur.


---

--------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP