Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 124 JAB
Datum: 18 mei 2006

Fryslân Feilich Foarút !
Staten stellen definitief tracé De Centrale As vast

Provinciale Staten hebben in hun vergadering op 17 mei jl. het definitieve tracé van De Centrale As en de Nota Inspraakreacties en Commentaar vastgesteld. Ook hebben zij een krediet van E 15 miljoen beschikbaar gesteld voor het vervolgtraject. Met dit besluit is de weg vrijgemaakt voor de verdere voorbereiding van de realisatie van De Centrale As, het grootste wegenproject van de provincie Fryslân. Daarnaast hebben de Staten in meerderheid ingestemd met het regioadvies over het project Rijksweg 31 Haak om Leeuwarden en het beschikbaar stellen van E 2 miljoen voor de afronding van de planstudie.

Provinciale Staten hebben in dezelfde vergadering ook een werkkrediet van bijna 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verder uitwerken van het in maart 2004 vastgestelde Voorkeurstracé van de N381 Drachten - Drentse grens. Dit krediet wordt o.a. aangewend voor het inrichten van een voorlichtingscentrum in de regio en een onderzoek naar de benodigde grondverwerving.

Gedeputeerde T. Baas van verkeer en vervoer is bijzonder ingenomen met de ruime steun van de Staten voor drie van de grootste infrastructurele projecten in Fryslân. "Ons motto voor verkeer en vervoerprojecten is Fryslân Feilich Foarút, omdat we streven naar een verkeersveilige, leefbare en mobiele toekomst voor Fryslân. Met de drie besluiten van de Staten van afgelopen woensdag kunnen we de komende jaren echt de handen uit de mouwen gaan steken."


---- --