Landstede


Eerste klanten tweedehands kinderkleding Ziezo

In het Dalfser Beatrixgebouw is 18 mei Ziezo, de winkel in tweedehands kinder- en feestkleding van start gegaan. Het is een leerwerkproject voor allochtone vrouwen met als doel de Nederlandse taal en andere vaardigheden in de praktijk te oefenen.

Modeleerlingen van Landstede in Zwolle hebben de winkel ingericht. In het midden staan twee cirkelvormige rekken en verder staan er drie tafels met kleding. Jackjes, jurkjes, pakjes, truitjes, broeken, noem maar op.

Zowel gistermorgen als gistermiddag kwamen er al dames wat rondsnuffelen. Diverse klanten kochten ook daadwerkelijk iets en verder waren er dames die nog kleding brachten. Een van hen zei anders naar de tweede hands kledingwinkel in Hoonhorst of Nieuwleusen te gaan. Zij was blij met de start van dit project in het Beatrixgebouw, ook omdat ze er geregeld komt voor een cursus.

De verkoopruimte is tijdelijk, het is het beeldhouwlokaal, dat na afloop van het cursusseizoen stofvrij is gemaakt. Op 22 juni wordt de echte winkelruimte, aan de achterzijde van het gebouw, officieel geopend, gelijk met het vrijwilligerssteunpunt.

De winkelruimte is nog niet klaar, maar het schiet mooi op. Om de zaak te bespoedigen wordt veel zelfwerkzaamheid verricht, ondermeer op het gebied van muren en plafonds sausen.

De openingstijden zijn: woensdag- en donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur, woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur en vrijdagavond van 19.00-20.30 uur