Gemeente Hoogeveen

18 mei 2006
Afzender: stichting Brede Scholen Hoogeveen
Oranjefonds geeft 40.000 euro aan brede school Zuiderbreedte De brede school Zuiderbreedte in Hoogeveen krijgt van het Oranje Fonds 40.000 euro subsidie voor de inrichting van de centrale ruimten. De voltooiïng van het gebouw nadert met rasse schreden. Het pand wordt in juli bouwkundig opgeleverd. De scholen en instellingen kunnen het gebouw na de zomervakantie in september in gebruik nemen.

Licht en geluid

Het geld wordt besteed aan licht- en geluidsinstallaties. En er blijft geld over voor een digitaal trapveld. Een digitaal trapveld is een gezamenlijke ruimte met een groot aantal computers met internetaansluiting.

De Stichting Brede Scholen bekijkt op korte termijn met de partners in de brede school Zuiderbreedte welke materialen voor dit bedrag kunnen worden aangeschaft, zodat bij de opening het resultaat van deze subsidietoezegging zichtbaar zal zijn.

De âbewonersâ van de brede school zijn de openbare basisschool Het Spectrum, de protestants-christelijke basisschool De Sprong, de Stichting Welzijnswerk, peuterspeelzaal Het Köppeltie, thuiszorgorganisatie Icare, Openbare Bibliotheek Hoogeveen, Stichting Kinderopvang Hoogeveen en het Alfacollege.

Wat is het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 20 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland en op de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds sociale cohesie, participatie, integratie en sociale veiligheid en vermindert het sociale uitsluiting.

Directeur Ronald van der Giessen: âHet Oranje Fonds wil met deze bijdrage een aanjaagfunctie hebben en voor de organisaties daadwerkelijk een verschil maken in de opzet en uitvoer van hun projectâ.

Blij

Het Stichtingsbestuur Brede Scholen laat weten blij te zijn, want zonder de toegezegde gelden zou een groot deel van de inrichting nog maanden op zich laten wachten. Daardoor zou een groot aantal activiteiten van de brede school Zuiderbreedte niet meteen na de opening van start kunnen gaan. Bovendien zouden de partners in de brede school dan extra geld op tafel moeten leggen of sponsoracties moeten organiseren.