Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - 50 arrestaties bij gerichte actie overlast Binnenstad

18/05/2006 - Woensdagmiddag-en avond werden circa 50 overlastveroorzakers, straatdealers, veelplegers en gesignaleerden, gearresteerd bij een gerichte actie in het centrum. Politiemensen van diverse bureaus uit de binnenstad deden aan de actie mee. 20 verdachten zijn voor allerhande feiten ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Voorafgaand aan de actie waren diverse hot-spots en bijzondere locaties in beeld gebracht. Motorrijders, agenten in burger, uniformdienders en specialisten van cameratoezicht wisten diverse verdachten op heterdaad te betrappen terwijl ze echte of nep-dope verkochten, fietsen probeerden te stelen of te helen, aan het bedelen waren of zich hinderlijk ophielden bij winkels. Andere verdachten liepen bij diverse controles tegen de lamp toen bleek dat ze nog geldboets of gevangenisstraf open hadden staan.

Gerichte acties rond FoodPlaza en Nieuwezijds Voorburgwal Een waarnemer van cameratoezicht zag hoe een man werd mishandeld in het wallengebied. Agenten die inmiddels in aantocht waren wisten de verdachte aan de hand van de instructies en een goed signalement van de observant in te rekenen. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld.

Met name de locatie rond FoodPlaza aan de Nieuwezijds Voorburgwal kreeg extra aandacht. Hier werden tientallen straatdealers en overlast veroorzakers ingerekend. Behalve politie en justitie deden sociale dienst, GGD, reclassering, Jellinek en Vangnet en Advies mee. Diverse arrestanten kregen naast de strafrechtelijke afhandeling zorg aangeboden.

Drugsoverlast

Kijk ook bij

> Drugsoverlast »
> Stadsdeel Amsterdam-Centrum »