Politie Zuid-Holland-Zuid

18/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 18-05-2006 o persberichten district II

MAN BEKENT SCHENNIS PLEGEN
GORINCHEM - Woensdag 17 mei heeft een 23-jarige man uit Spijkenisse zich op verzoek bij de politie in Gorinchem gemeld. De man werd door de recherche uitgenodigd voor verhoor omdat uit onderzoek was gebleken dat hij als verdachte aangemerkt kon worden voor tenminste vijf gevallen van schennispleging. De man had een vaste werkmethode: hij sprak vrouwen vanuit zijn auto aan om hen de weg te vragen en toonde hierbij zijn geslachtsdeel aan de vrouw die hij aansprak. Vijf vrouwen, variërend in leeftijd van 14 tot 48 jaar, deden aangifte. De voorvallen vonden plaats op wegen in Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Meerkerk, Giessenburg en Kedichem. Zijn laatste slachtoffer, een jonge vrouw uit Nieuw-Lekkerland, noteerde het kenteken van de man waardoor de recherche achter zijn identiteit kon komen. De man bekende in de afgelopen weken meermaals schennis gepleegd te hebben. Mogelijk zijn er meer vrouwen die het slachtoffer zijn geworden. Het gaat met name om de periode eind maart tot medio mei. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district
Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

START CAMPAGNE FF NADENKUH
GORINCHEM - Donderdag 18 mei start de politie in district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden met de campagne 'FF Nadenkuh'. Dit gebeurt tijdens een bromfietscontrole op diverse plaatsen in het district. 'FF Nadenkuh' is een campagne, gericht op de jeugd met een scooter en/of bromfiets. Zoals de naam van de campagne aangeeft, is het de bedoeling dat de jeugd aan het denken gezet wordt. Alle bromfiets- en scooterbestuurders die de komende periode gecontroleerd worden door de politie krijgen een kaart mee, waarop precies beschreven staat, hoeveel zij moeten betalen voor welke overtreding. Uiteraard staat bij een politiecontrole de veiligheid van de bestuurder en de overige weggebruikers voorop, maar gebleken is dat jongeren zich vooral aangesproken voelen en daadwerkelijk hun gedrag veranderen als het hen geld kost. Een helm opzetten is voor sommigen 'niet stoer', maar een bekeuring van 75 voor het niet dragen van een helm is nog veel vervelender, menen de meeste jeugdigen. De campagne wordt ondersteund met posters en compacte flyers die onder anderen opgehangen zijn bij scholen, bibliotheken, gemeentehuizen, benzinepompstations en andere gebouwen waar de doelgroep regelmatig komt. In het verleden is gebleken dat dit soort controles, gecombineerd met voorlichtingsmateriaal, voor een toenemende bewustwording zorgt op het gebied van veiligheid.

5 AANHOUDINGEN NA VECHTPARTIJ OP KERMIS
SLIEDRECHT De politie heeft op woensdagavond 17 mei vijf aanhoudingen verricht op de Sportlaan in Sliedrecht. Het gaat om vijf jongens van 15 (2), 18 (2) en 19 jaar , allen uit Gorinchem. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij op de kermis op het Burgemeester Winklerplein. De onrust zou woensdagavond zijn ontstaan nadat een meisje(13) uit Sliedrecht werd lastiggevallen door een van de vijf verdachten. Haar vriend (15) wilde de betreffende jongen er op aan spreken maar werd toen vastgepakt en geschopt en geslagen. Vervolgens ontstond een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. De vijf verdachten gingen er uiteindelijk vandoor in een auto. Deze wagen werd klemgereden door de politie op de Sportlaan. De 15-jarige jongen is onderzocht door een dokter. Hij heeft een gezwollen neus en diverse kneuzingen. De vijf verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

RAMKRAAK
GORINCHEM in de nacht van woensdag 17 mei op donderdag 18 mei is een ramkraak gepleegd bij een winkel aan de Gasthuisstraat in Gorinchem. De twee toegangsdeuren werden met behulp van een voertuig open geramd. Uit de winkel werden zon 25 stapels met spijkerbroeken weggenomen. Het gaat in totaal om ongeveer tussen de 125 en 200 spijkerbroeken die zijn weggenomen. De eigenaar van de winkel doet aangifte. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de nacht van woensdag 17 mei op donderdag 18 mei tussen 02.00 en 03.00 uur in de Gasthuisstraat worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).