Provincie Limburg

10.000,- voor gemeenschapshuis De Linde in Oirlo De gemeente Venray krijgt van de Provincie Limburg 10.000,- subsidie

uit het Leefbaarheidsfonds. Deze subsidie gebruikt de gemeente voor aanpassingen aan het gemeenschapshuis De Linde te Oirlo.

Het gemeenschapshuis in Oirlo moet voldoen aan de huidige eisen van brandveiligheid. Daarom moeten er diverse aanpassingen verricht worden aan het gemeenschapshuis. Daarnaast wordt de versleten inventaris vervangen, komt er een fietsenstalling en vindt achterstallig groot onderhoud plaats. De ingang van het gemeenschapshuis wordt toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking en in het gerenoveerde gebouw komt een pinautomaat. In de toekomst hoopt het bestuur van gemeenschapshuis De Linde er een eetpunt voor ouderen te realiseren.

Gedeputeerde Herman Vrehen: Het gemeenschapshuis vervult een cruciale rol in het gemeenschapsleven van het dorp Oirlo (ongeveer 1200 inwoners), zeker nadat in de loop van de jaren veel voorzieningen uit Oirlo zijn verdwenen. Om deze cruciale rol te blijven vervullen moeten er echter aanpassingen plaatsvinden. Vandaar dat wij besloten hebben een Leefbaarheidsfondssubsidie toe te kennen. Zodoende kan deze belangrijke voorziening die als waarborg voor de leefbaarheid dient in deze kleine kern, gehandhaafd blijven.

18-5-2006 10:48