Gemeente Aalten


12-05-2006
Dan ineens ben je mantelzorger!
Op donderdag 18 mei wordt in de mantelzorgsalon in Winterswijk een bijeenkomst gehouden met als onderwerp 'Plotseling een ander leven'. Aan de hand van een videofilm wordt gesproken over de veranderingen die plaats vinden nadat iemand uit de naaste omgeving ziek of hulpbehoevend is geworden.

Plotseling krijgt je partner een beroerte. Je leven staat in één keer op zijn kop. Dit overkwam Gerry Dorrestein en Theresia Maasdam. De vrouw van Gerry, kreeg een herseninfarct twee dagen voor hun huwelijk en de man van Theresia kreeg twee weken na de geboorte van hun tweeling een hersenbloeding. Hoe ga je samen verder, waar vind je hulp of kinderopvang en kun je zorg en werk combineren? In dit deel uit de serie 'Jouw zorg, mijn zorg', van Teleac, vertellen Gerry en Theresia hoe zij, na die plotselinge gebeurtenis, overeind zijn gebleven.
Hun verhalen bieden herkenning, maar ook wordt op deze wijze kennis aangeboden die tot steun kan zijn en kan leiden tot een grotere zelfredzaamheid en meer zelfvertrouwen.
Mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De mantelzorgsalon is een ontmoetingplek voor mantelzorgers van alle leeftijden. Mensen die voor iemand uit hun omgeving zorgen die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. De mantelzorgsalon is gevestigd in in Zalencentrum Nijenhuis aan de Houtladingstraat 6 in Winterswijk en is een initiatief van de VIT Oost-Gelderland.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis en voor de bezoekers staat de koffie en thee klaar! Voor meer informatie bel de VIT Oost-Gelderland (0573) 43 84 00 of kijk op www.vitoostgelderland.nl.


---

---