Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

politie 2005

Jaarverslag Nederlandse politie 2005

17 mei 2006

In 2005 vond een aantal gebeurtenissen plaats die veel capaciteit van politie en justitie hebben gevraagd. Bijvoorbeeld het oppakken van de Hofstadgroep, de terreurdreiging als gevolg van de aanslagen in Londen en Sharm-el-Sheik, risicovolle voetbalwedstrijden, diverse liquidaties en het oppakken van leden van de Hells Angels.

Het verslagjaar 2005 is het voorlaatste jaar van de looptijd van de resultaatafspraken van het Landelijk Kader Nederlandse Politie 2003-2006. In dit landelijk kader is de afgesproken bijdrage van de politie aan het Veiligheidsprogramma vastgelegd. Het Veiligheidsprogramma `Naar een veiliger samenleving' van het kabinet geeft de maatregelen weer, die ertoe moeten leiden dat de criminaliteit en de overlast in de publieke ruimte aanmerkelijk vermindert en Nederlanders zich veiliger voelen. In 2004 is hierop een aanvulling verschenen in de vorm van een midterm review. In deze aanscherping van het beleid ligt het accent op een verbreding van de samenwerking met andere partijen. In dat kader streeft de politie naar een meer integrale aanpak. Samen met het Openbaar Ministerie worden de mogelijkheden verkend om beter samen te werken. Op lokaal niveau zijn er steeds meeri nitiatieven om tot afspraken te komen tussen gemeenten, korpsen en andere partners in veiligheid.

Rechts in het scherm kunt u het Jaarverslag Nederlandse Politie 2005 en de bijbehorende kerngegevens downloaden in pdf-formaat.


***
Download het originele bericht in PDF-formaat. Zie het origineel