Literaire prijs voor beste Brabantse boek

LiBra organiseert nieuwe editie Prijzen der Brabantse Letteren

TILBURG, 20060517 -- Wat is het beste Brabantse literaire boek van 2005/2006? Wie is de beste Brabantse debutant? En wat vindt het Brabantse lezerspubliek? In maart 2007 worden voor de derde keer de Prijzen der Brabantse Letteren uitgereikt. De prijzen zijn, in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, ingesteld door het Literair Informatiepunt Brabant (LiBra) en omvatten een Schrijversprijs, een Debutantenprijs en een Publieksprijs.


In 2003 werd de Schrijversprijs der Brabantse Letteren toegekend aan A.F.Th. van der Heijden voor zijn hele oeuvre en in 2005 ging de prijs naar debutant Stijn van der Loo. Deze keer is de prijs bestemd voor het beste Brabantse literaire boek van 2005/2006. Daarnaast wordt wederom een prijs uitgeloofd voor het beste Brabantse debuut en mag ook het publiek weer een winnaar kiezen.

Voor de prijzen komen alleen auteurs in aanmerking die in 2005 of 2006 een boek uitbrachten (of nog uitbrengen) bij een uitgeverij en in Brabant geboren zijn en/of daar al geruime tijd wonen. Boeken in alle literaire genres komen in aanmerking. De prijs voor het beste boek is ¤ 5.000,--, de beste debutant krijgt ¤ 2.500,-- en de publieksprijs bedraagt ¤ 1.000,--.

Het publiek en schrijvers zelf worden opgeroepen om auteurs die aan de criteria voldoen. Aanmelden kan via een speciaal formulier op de website van LiBra: www.libralink.nl. Ook het reglement is daar te vinden. Formulieren kunnen ook telefonisch of per e-mail (info@libralink.nl) aangevraagd worden. Aanmeldingen moeten uiterlijk 1 augustus 2006 bij LiBra binnen zijn. De voordrachten worden beoordeeld door een deskundige jury. Zij zal een aantal genomineerden selecteren dat in aanmerking komt voor de Publieksprijs.

De uitreiking van de vorige editie van de Prijzen der Brabantse Letteren vond plaats tijdens de Literaire Debutantendag op 12 maart 2005 in het Chassé Theater in Breda. De Schrijversprijs werd toegekend aan de in Eindhoven geboren Stijn van der Loo. De jury noemde zijn debuut De galvano een 'juweeltje van verbeeldingskunst'. Van der Loo won ook de Publieksprijs.



LiBra, Literair Informatiepunt Brabant