GGD Friesland


16 mei 2006

Persuitnodiging: Resultaten project Gezonde Start tijdens conferentie bekend

GGD Fryslân presenteert de behaalde resultaten van het Project Gezonde Start tijdens een conferentie op woensdag 17 mei. Het tweejarig pilot project Gezonde Start is een initiatief van GGD Fryslân en is in 2004 van start gegaan om gezondheid bij kinderen van 0 - 12 jaar in achterstandswijken te bevorderen.

In de wijk Heechterp/Schieringen in Leeuwarden en in Kootstertille is het project uitgevoerd en zijn projectteams gevormd waarin alle belangrijke organisaties die met kinderen werken, waren vertegenwoordigd. In samenspraak met beroepskrachten, ouders én kinderen zijn thema's zoals sociaal gedrag van kinderen, opvoeding en een gezonde leefstijl gekozen en vastgesteld.

Daarna hebben de twee projectgroepen, uit een door het Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) opgestelde review, effectieve of veelbelovende interventies gekozen die passen bij de gekozen thema's. De interventies zijn goed en positief verlopen.

Programma woensdag 17 mei van 13.00 uur tot 15.30 uur, GGD Fryslân, Harlingertrekweg 58 te Leeuwarden.

(vanaf 12.00 uur inloop en lunch)


* Opening door Louisa Bosker, clustermanager gezondheidsachterstanden NIGZ.

* Werkwijze Gezonde Sart en presentatie behaalde resultaten door Tryntsje van der Wal, projectleider Gezonde Start en Frieda van der Jagt, projectmedewerker NIGZ.

* Interview met deelnemers van het project over de interventies en samenwerking.

* Participatief en wijkgericht werken door de heer C. Drost, wethouder van Hoogezand-Sappemeer.

* Vervolgmogelijkheden van wijkgerichte gezondheidsprojecten voor kinderen in Friese gemeenten door mevrouw Lutz Jacobi, directeur GGD Fryslân.

"Gezonde Start" is een gezondheidsbevorderingsproject van GGD Fryslân samen met de buurtschool, Thuiszorg het Friese Land en de gemeente Leeuwarden.