Gemeente Beuningen


Bestuur en
organisatie > Vergaderingen > College

Collegebesluiten 16 mei

Hieronder vindt u een selectie van de collegebesluiten. De volledige besluitenlijsten zijn in te zien op het gemeentehuis.

Nieuwe wegsleepverordening
In verband met een wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 is de huidige wegsleepregeling van de gemeente Beuningen niet langer geldig. Wil men gebruik kunnen (blijven) maken van de mogelijkheid voertuigen weg te slepen die verkeerd geparkeerd staan dan moet een wegsleepverordening worden vastgesteld door de gemeenteraad. De raad bespreekt de Wegsleepverordening op 20 juni.

College schrapt verordeningen
De gemeente gaat alle verordeningen op de website zetten om ze toegankelijk te maken voor burgers. Daarom zijn alle verordeningen nog eens kritische doorgelopen. Van de circa 90 verordeningen kunnen zes verordeningen ingetrokken worden.
Het gaat om de verordening op de verblijfsgebouwen, de verordening op het toewijzen van standplaatsen op het woonwagencentrum, de beheersverordening woonwagencentrum, de verordening waarderingssubsidie, de verordening kinderopvang Beuningen en de verordening kwaliteitseisen kinderopvang.

Drukriool Slot Doddendael
Slot Doddendaal is voorzien van drukriolering. De elektrische voedingskabel voor de besturing van de pomp en de persleiding van het riool liggen op de bodem van de aangrenzende vijver. Tijdens het maaien van de vijver is de voedingskabel beschadigd. Het college heeft daarom besloten om de voedingskabel en de persleiding te vervangen en dieper onder de vijver te leggen en de pomp te vervangen voor een speciaal type die de kans op verstoppingen aanzienlijk verminderd. De kosten voor de werkzaamheden bedragen ± ? 6.600,-.