Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

17 mei 2006

Apeldoorn - Stenen tegen bus gegooid

Onbekenden hebben dinsdagavond (16/05) op de Gildenlaan enkele stenen tegen een bus van het vervoersbedrijf BBA gegooid. Rond 22.45 uur kwam tegen één van de twee uitstapdeuren een aantal stenen terecht. De chauffeur reed naar het bedrijf en wisselde daar van bus. De vervoersmaatschappij deed aangifte van vernieling bij de politie die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - Met skelter door winkelruit

Een 9-jarige Apeldoornse jongen heeft dinsdagavond (16/05) op de Imkersplaats de ruit van een winkel beschadigd. Hij reed rond met zijn skelter over de Imkersplaats toen rond 19.50 uur zijn 11-jarig broertje hem met zijn skelter door de winkelruit duwde die hierdoor totaal aan diggelen ging. De 11-jarige jongen rende naar huis maar kwam onderweg een politieman tegen die de namen van de jongens noteerde. De schade zal onderling geregeld worden.

Apeldoorn - Man nog celstraf tegoed

De politie heeft dinsdagmiddag (16/05) op het Violierenplein een 32-jarige Apeldoorner aangehouden die nog celstraf tegoed had. De politie zag de man rond 14.20 uur in zijn auto rijden en controle wees uit dat hij nog tweemaal 14 dagen celstraf tegoed heeft. Hij werd aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en opgesloten in een politiecel.

Apeldoorn - 29 bestuurders in de fout

Negenentwintig bestuurders van motorvoertuigen gingen dinsdagmorgen tijdens twee snelheidscontroles in de fout. Bijna 550 bestuurders passeerden een snelheidscontrole op de Deventerstraat. Van hen reden er 19 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. Op de Jachtlaan passeerden bijna 300 bestuurders de controle. Van hen reden er tien sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 63 km per uur.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --