Persberichten 17/05 middAG

Regio, 17-05-2006

Noordwijk Caravancontrole door Politie Hollands Midden, Brandweer en 3VO Politie Hollands Midden, Brandweer en 3VO hebben op woensdagochtend 17 mei 2006 op het terrein van de politie en brandweer te Noordwijk een gratis veiligheidscontrole van caravans en vouwwagens georganiseerd.

In totaal werden er 12 caravans/ vouwwagens gecontroleerd en geadviseerd. Tijdens de controle werd met name gelet op de belangrijkste veiligheidsaspecten en op wettelijke aspecten rondom de caravan of vouwwagen. De brandweer controleerde de gasdichtheid van de gasleidingen en de gasslangen. De politie en een medewerker van kampeercentrum De Jong letten met name op wettelijke aspecten zoals het in orde zijn van de papieren, het gewicht en de staat van de banden. Indien er mankementen aan de caravan of vouwwagen werden geconstateerd, gaven zij een reparatieadvies. 3VO was aanwezig om tips en adviezen te geven rondom het onderhoud van een caravan of vouwwagen.

Er blijkt nog steeds het misverstand te bestaan dat onderhoud niet nodig is, omdat de caravan of vouwwagen het grootste gedeelte van het jaar stilstaat. Maar juist doordat een caravan langere tijd achtereen stilstaat, bestaat er het gevaar dat banden en gasslangen uitdrogen. Het is dus van belang om jaarlijks uw caravan of vouwwagen te laten controleren.

Voorschoten Man valt van dak De politie heeft woensdag 17 mei hulp verleend aan de Baron Schimmelpennick van den Oyelaan. Om 10.55 uur kwam bij 1-1-2 een melding binnen dat daar een man van het dak was gevallen en gewond was. Politie en ambulance rukte uit evenals de traumahelikopter. In de tuin van de woning lag de gewonde, een 52 jarige man uit Leiden. De man was niet aanspreekbaar en had een hoofdletsel. Hij is overgebracht naar het LUMC. Over zijn toestand is verder niets bekend. De toedracht van het ongeval is onduidelijk. De man was met werkzaamheden bezig op het dak en werd op de grond aangetroffen door een werknemer van hem. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Bodegraven en Reeuwijk Politie merkt toename auto-inbraken op De politie van Bodegraven en Reeuwijk heeft met name in de maanden maart en april te maken gekregen met een toename van auto-inbraken. De politie vraagt daarom bewoners van de dorpen extra alert te zijn en verdachte situaties te melden.

In maart 06 deden 34 personen aangifte van inbraak dan wel diefstal uit autos. In 2005 lag dit aantal nog op 25. In april 06 is er ruim 35 keer aangifte gedaan van hetzelfde feit, terwijl dit in 2005 op een heel laag niveau lag, namelijk op 6.

Opvallend is dat er voornamelijk doordeweeks in autos wordt ingebroken. Analyse heeft uitgewezen dat er overdag voornamelijk rond 11.00 uur en s avonds rond 20.00 uur ingebroken wordt. Dit zijn over het algemeen tijdstippen waarop mensen nog over straat gaan en inbraken in principe op kunnen vallen.

De politie roept daarom ook de hulp van de inwoners in. De inwoners worden gevraagd alert te zijn en verdachte situaties te melden. Wanneer personen zich verdacht ophouden of een grote interesse lijken te hebben voor geparkeerde autos dan vraagt de politie de inwoners hiervan melding te maken. Vooral het op kunnen geven van een duidelijk signalement kan de politie helpen bij de onderzoeken. De agenten zetten inmiddels al extra surveillance uren in om inbrekers te kunnen pakken.

District Rijn- en Veenstreek Hoofdagent politie ontslagen De korpsbeheerder van Politie Hollands Midden heeft op 12 mei 2006 een 31-jarige hoofdagent van het politiedistrict Rijn- en Veenstreek (het gebied rondom Alphen aan den Rijn) ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De medewerker toonde aanhoudend ongewenst gedrag richting vrouwelijke collegas. In november 2005 was hij al hiervoor geschorst. Het korps heeft vervolgens een disciplinair onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat de man zich ook richting vrouwelijke burgers, die hij tijdens zijn werk tegenkwam, op ontoelaatbare wijze heeft uitgelaten en gedragen.

--- einde berichten ---