Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie pakt Arnhemmer na inbraakpoging

Publicatiedatum: 17-5-2006 13:20:03

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagochtend in de vroege ochtenduren in het Spijkerkwartier een 29-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Een bewoner uit de wijk werd rond half vijf in de ochtend wakker doordat zijn hond begon te blaffen. De bewoner zag vervolgens twee verdachte personen bij zijn woning. Eén van hen zag hij via de regenpijp van zijn woning naar beneden klauteren. De man waarschuwde daarop de politie die even later op de Hommelseweg een man zag lopen die aan het opgegeven signalement van de bewoner bleek te voldoen. De man zette het op een lopen bij het zien van de agenten maar kon worden achterhaald en aangehouden. Het bleek de 29-jarige Arnhemmer te zijn. De man is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man beroofd van portemonnee, getuigen gezocht

Publicatiedatum: 17-5-2006 13:19:27

Arnhem - Een 60-jarige man uit Steenwijk is dinsdagochtend in Arnhem het slachtoffer geworden van een straatroof. De man was daarbij niet gewond geraakt. De politie is nog wel op zoek naar getuigen. Het slachtoffer, dat slecht ter been is, liep tussen kwart over elf en half twaalf op het Werenfriedplein in de wijk Malburgen toen hij plotseling vanachter geduwd werd. Vervolgens zag hij een onbekende man weglopen richting Monchyplein. Kort daarop merkte het slachtoffer dat hij zijn portemonnee kwijt was. Volgens de Steenwijker ging het om een blanke man van ongeveer 1.80 m met een mager postuur, gekleed in een zwart vest met capuchon (die over het hoofd werd gedragen). Getuigen die meer informatie hebben worden gevraagd de politie te bellen op 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 17-5-2006 13:18:45

Arnhem - Een 26-jarige Arnhemmer is dinsdagavond in het winkelcentrum Drieslag in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 26-jarige plaatsgenoot te hebben getrapt en geslagen bij een ruzie. Het slachtoffer raakte daarbij niet zichtbaar gewond. De twee bleken bekenden van elkaar en zouden als gevolg een langslepend conflict slaags zijn geraakt. De aanleiding daartoe moet gezocht worden in de relatiesfeer. De twee kwamen elkaar tegen in een horecagelegenheid, waarbij de één de ander kennelijk zonder aanleiding zou hebben getrapt en vervolgens geslagen. Ook zou het slachtoffer hebben bedreigd met de dood. De 26-jarige verdachte werd door gewaarschuwde agenten aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zes verdachten tegen de lamp gelopen na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 17-5-2006 13:18:17

Arnhem -In Arnhem zijn dinsdag zes verdachten door de politie aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen. Op de Kronenburgpassage liepen twee meisjes van veertien en vijftien uit Arnhem tegen de lamp nadat ze door beveiligingspersoneel waren betrapt. De twee zouden voor bijna twintig euro aan schoenen hebben gestolen. Beiden zijn na verhoor vrijgelaten en doorverwezen naar bureau Halt. Een 20-jarige Arnhemmer werd door winkelpersoneel bij een zaak aan de Kleine Oord betrapt op diefstal. De man zou fruit hebben gestolen. Een 28-jarige man uit Ede werd aangehouden bij een zaak aan de Hanzestraat. Hij zou volgens winkelpersoneel etenswaar voor een bedrag van ruim twee euro hebben gestolen. De Edenaar was een dag eerder ook al aangehouden wegens hetzelfde vergrijp. De man moet binnenkort voorkomen. Bij een winkel aan de Dr. C. Lelyweg werd een 42-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De vrouw zou beveiligingslabels van een paar schoenen hebben geknipt en de schoenen in haar tas hebben gestopt. Op de Ketelstraat werd een 45-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden nadat ze bij een warenhuis sieraden zou hebben gestolen. Alle verdachten zijn na verhoor inmiddels weer op vrije voeten. De meesten kregen een winkelverbod uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---