Gemeente Abcoude


Gemeente Abcoude draagt fort over aan Natuurmonumenten

Dinsdag 16 mei draagt gemeente Abcoude fort Abcoude over aan Vereniging Natuurmonumenten. De gemeente draagt het fort voor een symbolisch bedrag van 1 euro over aan de vereniging. Hiermee is het bestaan van het fort als cultuurhistorisch erfgoed verzekerd. Fort Abcoude is het oudste fort van de Stelling van Amsterdam en dateert uit 1884 -1887. Van de Stelling van Amsterdam heeft Natuurmonumenten nog zeven andere forten in beheer.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Abcoude zich, samen met de Stichting Fort Abcoude, ingezet voor het fort. Er zijn herstelwerkzaamheden gedaan en het fort is opengesteld voor het publiek. Met Natuurmonumenten als eigenaar blijft dat zo. Natuurmonumenten gaat door met het opknappen van het fort samen met de Stichting Herstelling. De brug naar het fort komt als eerste aan de beurt.

Voor Natuurmonumenten is niet alleen het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed belangrijk maar zeker ook het beter toegankelijk maken voor bezoekers. Natuurmonumenten vraagt steun aan de Provincie Utrecht om samen de forten en de linie meer beleefbaar te maken door wandelroutes aan te leggen. Dit jaar nog komt er een wandelpad van Fort Abcoude naar Fort Nigtevecht.
---

16 mei 2006
60228 banner_verkiezingen