hoofdklasse hockey


17-5-2006 : Offerman terug bij Pinoké

Pinoké heeft een opvolger gevonden voor Maarten Janssen. Pieter Offerman wordt de nieuwe coach van het eerste herenteam. Janssen had al te kennen gegeven dat hij het voor gezien zou houden. De topsportcommissie van Pinoké denkt met Offerman de ideale opvolger gevonden te hebben. De nieuwe coach beschikt over een schat aan ervaring.

Offerman geldt als een echte Pinoké-er en kent de club door en door. De fysiotherapeut van beroep was in de jaren tachtig vier jaar coach van het eerste herenteam van de club. Daarnaast zat Offerman vorig seizoen nog naast de toenmalige hoofdcoach Norbert Nederlof op de bank tijdens de promotie/degradatie play-offs. Voorts was de hockeycoach in het verleden assistent-coach van Oranje Heren tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona.

Ontwikkelen

Offerman heeft in het verleden ook de heren van Bloemendaal onder zijn hoede gehad. Tevens trad hij op als coach van Jong Oranje Heren en maakte hij deel uit van het begeleidingsteam van het Nederlands dameselftal. Pinoké gaat er vanuit dat de spelers van het eerste herenteam zich dankzij de komst van Offerman verder kunnen ontwikkelen.

Professionalisering

Naast het aantrekken van Offerman heeft Pinoké een vijfjarenplan ontwikkeld. In het plan staat de professionalisering van de club voorop. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de aanleg van een volledig waterveld, de verbouwing van het clubhuis en de uitwisseling van talenten met Australië. Uiteraard hoopt Pinoké ook op sportieve successen met de heren. Met het aantrekken van Offerman als hoofdcoach moet dit laatste doel bereikt gaan worden.

Bron: Persbericht Pinoké