Provincie Noord-Holland

17-5-2006

Onderwerp

Provincie pakt N302 en N506 aan


In de periode juni oktober 2006 voert de provincie een aantal werkzaamheden uit op de N302 en de N506. Het betreft onder andere de plaatsing van verkeerslichten op de kruising van de N302 met de Verlengde Raadhuislaan in de gemeente Stede Broec en het aanleggen van linksafstroken en een veilige fietseroversteek op de N506 Zittend/Blokdijk in de gemeente Drechterland. Met deze maatregelen wil de provincie de verkeersveiligheid op beide provinciale wegen verbeteren.

De te nemen maatregelen zijn mede ingegeven door verzoeken van omwonenden en de gemeenten Drechterland en Stede Broec. Omdat de ene provinciale weg de omleidingroute voor de andere is, zullen de projecten niet tegelijkertijd worden uitgevoerd. Op die manier blijft de overlast voor de weggebruikers beperkt. Het gaat om de volgende projecten:

N506 Zittend/Blokdijk (gemeente Drechterland): aanleggen linksafstroken uit beide richtingen en aparte en veilige fietseroversteek. Juni juli.
Vanaf 26 juni zal een deel van de N506 worden afgesloten (gemeente Drechterland en Stede Broec). In deze periode wordt het kruispunt aangepakt en worden twee wegvakken ten oosten van dit kruispunt opnieuw geasfalteerd. Juni juli.
N302 Sluisweg (gemeente Drechterland) aanleggen aparte rechtsafstrook, een veilige fietseroversteek en het aanpassen van de verkeerslichten. Augustus oktober.
N302 Verlengde Raadhuislaan (gemeente Stede Broec) aanleggen aparte fietseroversteek en plaatsen van verkeerslichten. Augustus oktober. Om de veiligheid in de tussentijd te waarborgen, plaatst de provincie in de tweede helft van mei tijdelijke verkeerslichten.