Politie Hollands Midden

Datum: 17 mei 2006

Lisse Aanrijding De politie kreeg op dinsdag 16 mei, omstreeks 14.35 uur, de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Westelijke Randweg. Een 45 jarige man uit Hollegom reed over de westelijke Randweg en stopte omdat hij wilde keren. Een aankomende auto zag dit te laat en reed tegen de kerende auto aan. De auto van de bestuurster, een 34 jarige vrouw uit Hillegom en haar dochtertje van 3,5 jaar, sloeg hierna over de kop. De bestuurster en haar dochter zijn naar het LUMC overgebracht voor controle.

Leiden Openlijk geweld tegen personen De politie heeft drie mannen aangehouden op de Breestraat wegens geweld wat zij zouden hebben gebruikt tegen drie andere mannen. De drie andere mannen, een 23, 25, 26 jarige Leidenaar deden aangifte bij de politie van mishandeling. Zij zouden op woensdag 17 mei, rond 02.30 uur, door de drie benaderd zijn terwijl zij stilstonden op de Breestraat om een ketting weer op de fiets te leggen. In de tussentijd liepen er drie mannen en een vrouw langs. Zij liepen in eerste instantie door, maar kwamen later terug. Een van hen vroeg aan de 25 jarige Leidenaar in de engelse taal of hij ruzie zocht. Hierop antwoordde de Leidenaar van niet, maar kreeg vervolgens toch een kopstoot. De andere twee Leidenaren werden ook geslagen. De vrouw die erbij was wilde de verdachte tegen houden, maar dit lukte niet. De politie kon de vier op basis van het signalement aanhouden. De vrouw, een 20 jarige Leidse, werd als snel weer in vrijheid gesteld toen bleek dat zij niet aan de mishandeling had meegedaan. De andere drie, een 25 jarige Leidenaar, een 26 jarige Noordwijker en een 26 jarige man uit Kluczbork (P) zijn aangehouden. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Leiden Aanrijding De politie heeft op dinsdag 16 mei, omstreeks 17.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de ventweg van de Lammenschansweg. Een 52 jarige motorrijder uit Leiden had de geslotenverklaring genegeerd of niet gezien en reed op de ventweg in de richting van de Witte Singel. Achter hem reed een 47 jarige bromfietser uit Zoeterwoude. Een 58 jarige bromfietser uit Leiden reed in tegengestelde richting en kwam hen tegemoet. De motorrijder en de bromfietser raakte frontaal in botsing met elkaar. De bromfietser verklaart dat hij een fietser inhaalde en dat hij vervolgens plotseling een motor voor zich zag die hij niet meer kon ontwijken. De achter de motor rijdende bromfietser zag de botsing en is hard gaan remmen om niet ook met de motor te botsen. Door het harde remmen kwam de bromfietser ten val, hij hield hier geen verwondingen aan over. Ook de anderen raakten niet gewond.

Gouda Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 17 mei rond 01.45 uur op de Goudse Poort een 43 jarige automobilist uit Gouda. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse die daarop volgde gaf een waarde aan van 525 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhoudingen voor vernieling door graffiti

De politie heeft dinsdagavond 16 mei twee jongens uit Gouda van 15 en 16 jaar aangehouden. Een burger zag dat vier jongens bezig waren met het aanbrengen van graffiti op de sluis bij het Houtmanplantsoen en belde 1-1-2. Toen de politie arriveerde waren de knapen inmiddels vertrokken. De politie zag dat er meerdere verse 'tags' (een soort van signering van spuiters), waren aangebracht. Op enige afstand stonden de twee knapen. Er zat verf aan hun handen en ze voldeden aan het door de burger opgegeven signalement. Beiden werden dan ook aangehouden. De politie gaat verder met het onderzoek en zal na afronding daarvan proces-verbaal opmaken. De politie sluit meerdere aanhoudingen voor het spuiten van graffiti niet uit.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --