Gemeente Sneek


Impuls samenwerking Nijefurd en Sneek via dubbelfunctie

De gemeenten Nijefurd en Sneek geven de intergemeentelijke samenwerking een nieuwe impuls door de heer Gerard van den Berg met ingang van 1 augustus 2006 in beide gemeenten de functie van algemeen directeur - gemeentesecretaris te laten vervullen. De heer Van den Berg is vanaf 1 mei 1994 gemeentesecretaris van Sneek. De kans op deze manier de gemeentelijke samenwerking in de Zuidwesthoek meer gestalte te geven, deed zich voor doordat de heer Johan Krul met ingang van 1 juli 2006 directeur wordt van woningcorporatie Domesta te Emmen. De heer Krul is nu directeur-secretaris van Nijefurd en concerncontroller bij de gemeente Sneek. Door zijn vertrek zou een belangrijke verbinding in de intergemeentelijke samenwerking vervallen. Omdat de colleges van beide gemeenten ambities koesteren op het gebied van intensieve intergemeentelijke samenwerking is gezocht naar een soortgelijke constructie voor de komende jaren.

Na overleg met de beide Ondernemingsraden, de fractievoorzitters van de politieke partijen, de sectordirecteuren, het managementteam en de colleges van de beide gemeenten is besloten de heer Van den Berg te benaderen voor een dubbelfunctie als algemeen directeur- gemeentesecretaris voor beide gemeenten. De heer Van den Berg heeft een jarenlange ervaring op bestuurlijk gebied, en is een uitstekende kandidaat om de beide complementaire gemeenten in de Zuidwesthoek van Fryslân te begeleiden en te stimuleren in het proces van mogelijke verdere ambtelijke samenwerking.

De brede steun die de heer Van den Berg ondervindt vanuit beide gemeenten is voor hem aanleiding in te gaan op het verzoek om de regiefunctie in het samenwerkingsproces, die hij als algemeen directeur - gemeentesecretaris van de gemeenten Nijefurd en Sneek zal krijgen, op zich te nemen. Uiteraard betekent dit dat er intern in beide gemeenten oplossingen gezocht moeten worden voor invulling van taken die de heer Van den Berg per 1 augustus a.s. niet meer kan vervullen.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 16-5-2006