Gemeente Lingewaard


17 mei bijeenkomsten voor zorgaanbieders en zorgvragers

Visievorming Wmo

Op 14 februari 2006 heeft de Tweede Kamer met grote meerderheid ingestemd met de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het wetsvoorstel is nu bij de Eerste Kamer in behandeling. Doel van de Wmo is dat iedereen actief meedoet, ook de mensen die zich niet goed alleen kunnen redden of die buiten de maatschappij dreigen te vallen. Streven is om de nieuwe wet vanaf 1 januari 2007 in te voeren. Tegelijk zullen de huidige Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en onder meer de huishoudelijke verzorging uit de Algemene wet bijzondere ziektekosten (Awbz) opgaan in de Wmo.

Een belangrijke rol voor de vormgeving van de Wmo op lokaal niveau is weggelegd voor de gemeente.Deze moet mensen gaan helpen door maatwerk te leveren op het brede terrein van welzijn, ondersteuning en wonen.

Om de invoering van de nieuwe wet goed voor te bereiden, organiseert de gemeente Lingewaard bijeenkomsten Visievorming Wmovoor zorgaanbieders en voor zorgvragers. De inbreng van de burgers, van zorgvragers, hun belangenbehartigers en zorgaanbieders is voor de visieontwikkeling namelijk van groot belang. Onlangs zijn uitnodigingen verstuurd naar instellingen en organisaties op dit gebied.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 17 mei 2006 in het Dominicaans Activiteiten Centrum, Stadsdam 1 in Huissen. De bijeenkomst voor zorgaanbieders begint om 13.30 uur, die voor zorgvragers om 19.30 uur.

In groepen wordt gediscussieerd en worden adviezen geformuleerd voor de gemeente Lingewaard. De volgende themas komen aan bod:
1. individuele verstrekkingen,

2. loketvorming,

3. collectieve voorzieningen,

4. civil society,

5. wonen-zorg-welzijn.

Heeft uw organisatie of instelling geen uitnodiging ontvangen, maar hebt u wel belangstelling voor deelname aan een van beide bijeenkomsten, dan kunt u zich aanmelden bij de heer R. Broeren (026-3260334 of r.broeren@lingewaard.nl) of bij mevrouw M. Huberts (026-3260349 of m.huberts@lingewaard.nl).

Bericht geplaatst op 1 mei 2006