Mei 2006

Schiermonnikoog mooiste plekje Nederland 2006

Spannende finalestrijd in rechtstreeks NCRV-programma

Schiermonnikoog is zaterdagavond uitgeroepen tot het mooiste plekje van Nederland 2006. Dat gebeurde in de live-finale van het NCRV-programma 'De verkiezing van de mooiste plek van Nederland 2006'. Naast deze felbegeerde titel won ambassadeur Sytze Schut voor zijn eiland een bedrag van 25.000 euro.
Naast deze felbegeerde titel won ambassadeur Sytze Schut voor zijn eiland een bedrag van 25.000 euro. Met het gewonnen bedrag wil hij een vogelkijkhut laten bouwen, die ook toegankelijk wordt voor mindervaliden.

Tweede en derde
Op de tweede plaats eindigde het Overijsselse Varsenerveld van ambassadeur Henk Ruiter en op de derde plek het Gelderse Wapenveldsebroek van ambassadeur Ireen Bunnik.

Herinnering
Traditiegetrouw krijgt de winnaar een houten zitbank aangeboden, die als herinnering op De mooiste plek van Nederland komt te staan. Dit jaar krijgt niet alleen de winnaar, maar alle ambassadeurs van de finale in het kader van Groene Banken-plan een bank, ontworpen door Ineke Hans, aangeboden.

Presentatie
De presentatie van de live uitzending was in handen van Erwin Kroll en Mieke van der Weij. In 2004 won Nationaal Park De Weerribben de titel.