Politie Noord-Holland-Noord

RECTIFICATIE BERICHT OVERLEDEN JONGEN AVENHORN

Avenhorn, 13-05-2006 o In het bericht dat eerder vandaag (zaterdag 13 mei) naar buiten is gebracht over de jongen uit Avenhorn die is overleden na een ongeval tijdens een zwempartij staan twee onjuistheden.

In het eerdere bericht staat dat een andere jongen op het slachtoffer is gesprongen. Dit is andersom, het slachtoffer dook vanaf de brug op een jongen die al in het water lag. Deze jongen brak hierbij zijn sleutelbeen.

Een andere onjuistheid is de leeftijd van het slachtoffer. De leeftijd is zestien jaar in plaats van zeventien jaar. Hieronder volgt het juiste, gerectificeerde, bericht.

Jongen overleden na zwempartij, nieuwe bericht

Avenhorn, zaterdag 13 mei 2006.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na middernacht, is een 16-jarige jongen uit Avenhorn overleden. Dit gebeurde na een ongeval tijdens een zwempartij in de Beemsterringvaart langs de Jaagweg (N243) in Avenhorn. De jongen was met acht jongeren uit dezelfde omgeving aan het zwemmen en ze sprongen van de Beemsterbrug die over de ringvaart loopt. De brug is enkele meters hoog. Bij het springen sprong/dook de 16-jarige jongen op een andere jongen die al in het water lag. De jongen die al in het water lag brak hierbij zijn sleutelbeen. De 16-jarige jongen die van de brug sprong raakte buiten bewustzijn en verdween onder water. De andere jongeren gingen hem zoeken en haalden hem de kant op. Politie, brandweer en ambulance waren aanwezig om de jongen te reanimeren. De jongen is met de ambulance naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht waar hij is overleden.

Laatst gewijzigd 13-05-2006 18:23 | © Politie Noord-Holland Noord |